Linkbuilding is niet dood in 2018

Linkbuilding in 2018, doen of niet? Is linkbuilding achterhaald, of blijft het een belangrijk onderdeel van SEO?
Deze vragen worden veel gesteld aan onze SEO-experts. Een tipje van de sluier: linkbuilding is níet dood. Sterker nog, het is en blijft de allerbelangrijkste rankingfactor. Dus blijf vooral investeren in een succesvolle linkbuilding strategie.

"Linkbuilding blijft de belangrijkste rankingfactor"
Hoger in Google? Investeer in linkbuilding.


Succesvolle linkbuilding strategie

Is het mogelijk om te ranken in de zoekmachine zonder linkbuilding strategie?

Veel website-eigenaren verversen regelmatig de content, zorgen voor een goede headingsstructuur en de juiste titles en descriptions, maar toch blijven deze websites op de belangrijkste zoektermen achter op de concurrentie. Erg frustrerend, je hebt immers toch precies gedaan wat alle SEO-experts zeggen?

Waarom blijf je dan achter? Dat heeft vaak met domeinwaarde en paginawaarden te maken. Om dit te kunnen bepalen is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd van het domein, de betrouwbaarheid van de techniek en naar het backlinkprofiel van je website. De populariteitscijfers van de website wordt ook wel de trust flow en citation flow (Majestic) van je website genoemd. Ook zijn ze bekend onder de naam domain authority en page authority (Moz).

Hoe belangrijk zijn backlinks voor betere posities in de zoekmachine? Voor longtail zoektermen met weinig concurrentie zult je zien dat ranken mogelijk is zonder backlinks. Voor competitieve zoektermen en shorttail zoektermen daarentegen is het bijna onmogelijk om te ranken zonder goede backlinks. Daarom is linkbuilding is nog steeds het allerbelangrijkste rankingfactor waarmee jij het verschil mee kunt maken. Zit je in een competitieve markt, dan ontkom je niet aan linkbuilding als je bovenaan wil staan in Google.

linkbuilding uitbesteden of zelf doen

Linkbuilding: zelf doen of liever uitbesteden?

Linkbuilding is een bijzondere discipline van SEO. Je kan zelf behoorlijk wat schade aanrichten als je niet precies weet wat je aan het doen bent. In het ergste geval krijg je een penalty en haalt Google je uit de ranking. Al het harde werk van de afgelopen jaren is dan voor niets geweest en alle investeringen worden teniet gedaan. En geloof ons maar, je bent dan niet de enige ondernemer die de fout in is gegaan. Want in de praktijk blijkt toch vaak dat linkbuilding niet wordt uitbesteed of wordt uitbesteed aan een bureau die het niet goed beheerst.

Linkbuilding strategie ook in 2018

SEO voor toegevoegde waarde

Linkbuilding is en blijft het belangrijkste om hoger in Google te kunnen komen. Hiervoor heb je wel een strategie nodig, en het liefst een hele goede strategie. Wij helpen je daar graag bij. De regels omtrent linkbuilding veranderen constant, maar wij zitten daar bovenop. Wij doen het elke dag beter dan gisteren, en leren constant bij. Nieuwe strategieën worden eerst getest voordat wij ze ontplooien, zodat we weten dat ze werken. Wij doen niet aan trucjes en vage praktijken, maar voegen waarde toe aan je domein en online business. Blijvende waarde.

"Geen trucjes, maar het toevoegen van waarde"
#1 posities met een linkbuilding strategie


Hoger in Google door linkbuilding

Tip: jouw linkbuilding profiel opschonen

Stel je hebt te horen gekregen dat je huidige backlinkprofiel zeer risicovol is. Wat te doen? Schakel dan direct een expert in. Een risicovol backlinkprofiel betekent dat je dicht tegen een penalty aan zit. Laat in dit geval je linkbuildingprofiel detoxen. Verwijder de giftige links door de webmasters aan te schrijven met het verzoek om de link te verwijderen. Mocht hier geen gehoor aan worden gegeven, dan kun je bij Google aangegeven via Disavow dat je afstand doet van een bepaald backlink. Vervolgens is het de zaak om te zorgen dat profiel natuurlijker overkomt. Dat betekent een betere spreiding in anchorteksten, bronnen en aantal links. Als laatste is het goed om te kijken of alle backlinks nog actief zijn of er een aantal gebroken links bij zitten. Gebroken links achterhalen kan je zomaar 20 nieuwe backlinks opleveren.

 

 
privacy waarborg eb a b de cd badd ce
 

ddma lid logo

 
 

 

 

Interessant

Diensten

Omnichannel, POS & Hardware
Online marketing
Zoekmachine optimalisatie
Social Media campagne
Internet marketing kennisbank SEA campagne

 

Cursussen

Google Analytics cursus

Copywriting
Conversie
Linkbuilding uitbesteden
 
line f

Beoordeling door klanten : 8.4/10 - 38 beoordelingen

 

TriplePro Online Marketing

Griffeweg 97,
9723 DV Groningen


+31 (0)50 305 00 23
info@triplepro.nl

Facebook: TriplePro Online MarketingLinkedin: Studenten bijbaanYoutube: TriplePro Online MarketingInstagram: TriplePro Online Marketing

 

050 305 00 23

 
 
Teleurstellende website resultaten?
Help mij verder op het internet

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Maatschappelijk verantwoord ondernemen

TriplePro Online Marketing Bureau