De mobiele analyse (Google Analytics)

In navolging van mobilegeddon

Het wordt met het uur belangrijker dat je inzicht hebt in de gebruikerservaring van je mobiele site. Helemaal als je een speciale online mobiele versie hiervan hebt. Maak je gebruik van API, advertenties en apps voor zakelijke doeleinden dan kun je in Google Analytics de webfuncties meten, waaronder zowel geavanceerde als eenvoudigere telefoons en tablets.

Hoeveel bezoekers?

Check eerst hoeveel bezoekers je via de mobile devices krijgt, dit kan via tabblad acquisitie in Google Analytics. Hier krijg je een overzicht van jouw bezoekersbronnen.

Mobiele site analyse?

Het rapport nieuwe gebruikers geeft je een overzicht van eerste startpogingen en de sessies waarin de site voor de eerste keer op een apparaat is gebruikt. Je ziet onder meer het totale aantal nieuwe gebruikers, hun besturingssysteem en het gebied van oorsprong. Houd voor ogen dat de kolom 'Gebruikers' alle gebruikers omvat (zowel nieuwe als terugkerende gebruikers) die jouw site in de geselecteerde periode ten minste één keer hebben gebruikt.

In de rapporten Doelgroep en Gedrag vindt je nog uitgebreidere gegevens over alle gebruikers en hoe ze omgaan met jouw mobiele site.

De werkelijke waarde jouw van mobiele site?

Door doelen in Google Analytics in te stellen krijg je een veelzijdige manier om te meten of jouw doelstelling behaald worden. Uiteraard kun je afzonderlijke doelen instellen om aparte acties bij te houden, zoals de minimale tijdsduur van een sessie en bezoeken van bepaalde URL’s. Vervolgens kun je de rapporten gebruiken om conversies of de voltooiingspercentages van deze acties te meten.

Welk doel heeft jouw website? Bekijk of je alles uit je website haalt

 

 
privacy waarborg eb a b de cd badd ce
 

ddma lid logo

 
 

 

 

Interessant

Diensten

Omnichannel, POS & Hardware
Online marketing
Zoekmachine optimalisatie
Social Media campagne
Internet marketing kennisbank SEA campagne

 

Cursussen

Google Analytics cursus

Copywriting
Conversie
Linkbuilding uitbesteden
 
line f

Beoordeling door klanten : 8.4/10 - 38 beoordelingen

 

TriplePro Online Marketing

Griffeweg 97,
9723 DV Groningen


+31 (0)50 305 00 23
info@triplepro.nl

Facebook: TriplePro Online MarketingLinkedin: Studenten bijbaanYoutube: TriplePro Online MarketingInstagram: TriplePro Online Marketing

 

050 305 00 23

 
 
Teleurstellende website resultaten?
Help mij verder op het internet

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Maatschappelijk verantwoord ondernemen

TriplePro Online Marketing Bureau