Wat is websitetechniek?

(HTML + CSS) x CMS = Website

In de wereld van online marketing is techniek de onzichtbare code waaruit een website is opgebouwd. Deze onzichtbare code bestaat uit HTML en CSS, die door middel van een CMS worden vertaald naar duidelijke mensentaal. Dit klinkt allemaal best ingewikkeld en dat is het ook, toch wordt het allemaal al een stuk duidelijker wanneer je dit artikel hebt gelezen.

HTML voor de structuur

HTML staat voor HyperText Markup Language en is de codetaal waarmee we de structuur van webpagina’s bepalen. HTML zorgt voor structuur in de teksten, zoals kopjes, tabellen en lijsten.

HTML is in 1991 bedacht en wat er zo speciaal aan was, was de zogenaamde HyperText. Met HyperText kunnen we links in de tekst verwerken, zodat de lezer direct naar een bepaalde pagina kan gaan. Deze links noemen we hyperlinks.

Welk doel heeft jouw website? Bekijk of je alles uit je website haalt

CSS voor het uiterlijk

Naast de structuur heb je ook het uiterlijk, denk bijvoorbeeld aan het lettertype, de voor- en achtergrondkleur, breedte van kantlijnen, de horizontale en verticale positie, etc. Dit wordt bepaald door CSS (Cascading StyleSheets). Met CSS heb je dus de mogelijkheid om de vormgeving van webpagina’s te bepalen.

De CSS informatie wordt toegevoegd aan de HTML code en dit samen zorgt voor de computertaal van websites.

Let op, wanneer je teveel afwijkt met kleuren, lettertypes, groottes, etcetera, dan krijg je veel inline style. Dit zorgt ervoor dat je website minder hoog scoort in de zoekmachines.

CMS voor de vertaling

Om deze computertaal te begrijpen is nogal wat technische kennis nodig, daarom maken we gebruik van een CMS (Content Management Systeem). Dit systeem vertaalt eigenlijk de gewone taal in computertaal en maakt het mogelijk dat iedereen eenvoudig en zonder veel technische kennis teksten en overige gegevens op het internet kunnen publiceren.

Het CMS bepaalt voor een groot gedeelte de positie in de zoekmachines. Daarom heeft TriplePro een eigen CMS ontwikkeld met de best denkbare zoekmachine techniek, genaamd Luna

Ook de best denkbare techniek voor je website?

Wil je ook een website die goed gevonden wordt in Google? Neem dan contact met ons op en vraag hieronder vrijblijvend een adviesgesprek aan.

 

 
privacy waarborg eb a b de cd badd ce
 

ddma lid logo

 
 

 

 

Interessant

Diensten

Omnichannel, POS & Hardware
Online marketing
Zoekmachine optimalisatie
Social Media campagne
Internet marketing kennisbank SEA campagne

 

Cursussen

Google Analytics cursus

Copywriting
Conversie
Linkbuilding uitbesteden
 
line f

Beoordeling door klanten : 8.4/10 - 38 beoordelingen

 

TriplePro Online Marketing

Griffeweg 97,
9723 DV Groningen


+31 (0)50 305 00 23
info@triplepro.nl

Facebook: TriplePro Online MarketingLinkedin: Studenten bijbaanYoutube: TriplePro Online MarketingInstagram: TriplePro Online Marketing

 

050 305 00 23

 
 
Teleurstellende website resultaten?
Help mij verder op het internet

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Maatschappelijk verantwoord ondernemen

TriplePro Online Marketing Bureau