klantenvertellentpom 8,8 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 140 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Google update: Mobilegeddon

De Mobilegeddon update van Google vond plaats op 21 april 2015. Mobilegeddon was een 'mobile-friendly' algoritme om mobiele zoekresultaten te rangschikken. Google heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze mobiel vriendelijke websites waarderen. In 2015 nam het gebruik van internet op onze telefoons toe waardoor Google een volgende stap zette in het ranking proces voor websites.

Dit viel natuurlijk te verwachten gezien er toentertijd al meer dan 50% van alle zoekopdrachten via mobiel binnenkwam. Google gebruikt dit algoritme vanaf 21 april 2015. Het algoritme is 12 mei 2016 ge-update. De aankondiging zorgde voor nogal veel ophef en de situatie werd dan ook 'Mobilegeddon' genoemd.

Dit stelt de zoekmachine in staat om de rangschikking van mobiele websites in de (mobiele) zoekresultaten apart te behandelen. Mobielvriendelijke websites kregen in Google's mobiele zoekresultaten het label 'Voor mobiel'. Google is per eind augustus 2016 gestopt met het tonen van het 'Voor mobiel' label, omdat 85% van alle sites nu mobile-friendly is volgens de zoekmachine.

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact