klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
 • Full-service marketing bureau sinds 2008
 • Premier partner Google & Facebook partner
 • Fonk 150 best agencies 2022
 • Partner in groei, samen succesvoller

Meer uit je social media halen?

Ontdek de kracht van onze social media diensten:

 • Bewezen resultaten voor tevreden klanten
 • Ervaren experts in social media voor bedrijven
 • Gerichte strategieën voor meer naamsbekendheid, verkopen en leads

Social media strategie bespreken?

Social media

TriplePro: social media bureau in Groningen

Wil je jouw social media uitbesteden aan een social media bureau in Groningen met erkende social media specialisten? Wil je ook een verhoogde betrokkenheid, meer websiteverkeer en meer leads/omzet? Ontdek ons bewezen effectieve strategie. Je kunt bij ons terecht voor het maken en plaatsen van berichten en video's, het onderhouden van een community en het adverteren via social media kanalen. Wil je net als onze klanten zichtbaar zijn via Facebook, Instragram, TikTok, LinkedIn of Pinterest? Vraag een vrijblijvende offerte aan en je ontvangt van ons een gratis analyse van je huidige kanalen en de potentie van social media voor jou.

Wat is social media marketing?

Social Media Marketing is een marketingstrategie waarbij de sociale media platformen worden gebruikt om in contact te komen je doelgroep, je merk te promoten, verkeer naar de website te sturen en leads/sales te genereren. Een effectieve social media marketing strategie bevat aansprekende content, regelmaat in posting en goed getargete advertenties. Door de targeting opties van de social media kanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest kun je zowel lokaal, regionaal als landelijk goed adverteren. Ook kun je op basis van interesses, vergelijkbare doelgroepen als je huidige klanten/volgers en werkgerelateerde informatie eenvoudig nieuwe potentiële volgers en klanten bereiken.

Inhoud

 1. Waarom investeren in social media marketing?
 2. Social media marketing uitbesteden bij TriplePro
 3. Wat is de impact van social media marketing?
 4. Hoe werkt social media advertising?
 5. Organisch bereik
 6. Social media doelstellingen meetbaar maken

Social media strategie bespreken?

Bespreek jouw wensen en doelen en ontvang waardevolle inzichten voor je social media strategie. Claim nu jouw gratis adviesgesprek en geef jouw bedrijf de online boost die het verdient.

 

digitalmarketing fonk

social media social media social media social media

Social media uitbesteden bij TriplePro in Groningen

Het aanmaken van bijvoorbeeld een Facebook account is zo gedaan, maar het werk zit hem vooral in het onderhouden van de campagnes en content. Wil jij social media marketing uitbesteden en ben je op zoek naar een social marketing bureau in Groningen? De social-specialisten van TriplePro helpen ondernemers al jaren met succesvolle social media strategieën, waar we gezamenlijk kijken wat voor type social campagne past bij jouw organisatie. Wil je graag zichtbaar zijn met advertenties op Pinterest, LinkedIn of Facebook? Of wil je juist een organische content strategie om te werken aan je merkloyaliteit? Bij TriplePro denken we mee met jou als ondernemer om een zo 'op-maat-gemaakt' mogelijke strategie uit te werken.

social

 

Specialisme

Onze social specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in trends.

Ervaring

Wij hebben meer dan 10 jaar social-ervaring en beheersen de fijne kneepjes van het vak voor optimaal resultaat.

Rapportage

Iedere maand rapporteren wij de paginaweergave en behaalde conversies met de opgezette campagnes.

Maatwerk

Onze social advertising en organische campagnes zijn voor jou op maat gemaakt. En de optimalisatie van campagnes wordt volledig gestuurd op basis van data.

Tijdsbesparing

Jij bespaart tijd door social media marketing uit handen te geven, zodat jij je kan richten op de dingen waar je zelf goed in bent.

Begeleiding

Je krijgt een social-specialist die meedenkt met het uitstippelen van de juiste strategie.

Hoe pakken wij social media marketing aan bij TriplePro?

Voordat je besluit social media marketing uit te besteden bij TriplePro lopen we eerst door ons stappenplan heen. Dit kan je van ons verwachten:

"Wij geloven in ons motto 'samen succesvoller.' Alleen samen kunnen we tot de beste resultaten komen!" 

social

Waarom social media marketing? Wat is de impact?

Social media marketing heeft veel impact op de bedrijfsdoelstellingen van een onderneming. De zo goed als elke leeftijdsdoelgroep is in het bezit is van meerdere social media kanalen. De gemiddelde Nederlander heeft een schermtijd van 5.5 uur per dag. Social media heeft in deze digitale tijd een enorme impact op onze dagbesteding. Binnen deze verschillende mediakanalen en de 5.5 uur schermtijd is er elke dag wel een gelegenheid om jouw doelgroep bekend te maken met jouw merk. Wanneer je hier niet op inspeelt, laat je als bedrijf dus veel kansen liggen.

Daarnaast kun je als bedrijf groeien door het aantal volgers van jouw merk te vergroten op verschillende kanalen. Deze volgers kunnen gezien worden als een soort “ambassadeurs”. Jouw volgers volgen jouw bedrijf namelijk voor een reden. Het resultaat hiervan is dat ze gelijkgestemden zullen informeren over de voordelen van jouw producten en diensten. Zo wordt jouw klantgroep vanzelf steeds verder uitgebreid. Het gevolg hiervan is dat er een stuk meer verkopen gerealiseerd zullen worden. Hulp nodig met het op zetten van een geschikte social media campagne? Neem dan zeker contact met ons op. Samen bekijken we dan wat de beste social media strategie is voor jouw onderneming.

Verschillende social media kanalen

In deze digitale wereld zijn er een aantal social media kanalen die erg veel waarde bieden voor het realiseren van marketingdoelstellingen. Hieronder benoemen we in het kort een aantal kenmerken van dit soort kanalen.

tiktok

TikTok

TikTok is een social media kanaal dat blijft groeien. Anno 2023 heeft het platform in Nederland al drie miljoen bezoekers. Er zitten erg veel jongeren op, maar tegenwoordig beginnen ook steeds meer jongvolwassenen de app dagelijks te gebruiken. Zo zijn er in 2022 265.000 gebruikers met een leeftijd tussen de 25 en 29 jaar. Hier is dus een groot deel van de doelgroep actief

snapchat

Snapchat

Snapchat is een social media kanaal met veel creatieve kansen. Dankzij de vele filters en video-opties zijn de mogelijkheden voor het voeren van een social media campagne oneindig. Daarnaast heeft dit kanaal erg veel gebruikers. Zo heeft het bedrijf in het jaar 2022 meer dan 3,2 miljoen gebruikers zitten in Nederland die ouder zijn dan 14 jaar.

linkedin

LinkedIn

LinkedIn is het kanaal waar de zakelijke klant zich bevindt. Dit social media kanaal is het interessantst voor bedrijven die relevante informatie willen delen met aandeelhouders en leveranciers.

instagram

Instagram

Instagram is een social media kanaal dat voornamelijk uit beeldmateriaal bestaat. Omdat de gebruikersgroep erg breed is, is het relevant voor veel bedrijven om hier een campagne op te gaan draaien. Ondanks dat de populariteit daalt onder tieners, neemt het totale Instagramgebruik nog flink toe.

facebook

Facebook

Facebook staat bekend als een kanaal met een hoge gebruikersbetrokkenheid. Zo worden er dagelijks meer dan 3,2 miljard likes en reacties geplaatst op het platform. Ook het bereik van Facebook is enorm. Momenteel zijn er bijna 10 miljoen gebruikers boven de 14 jaar in Nederland. Omdat bijna elke doelgroep gebruik maakt van het platform, is het voor elk merk een geschikt kanaal om een campagne op te gaan draaien.

pinterest

Pinterest

Pinterest is een social media kanaal dat zeer geschikt is voor bedrijven die producten aanbieden op design-, mode- of interieurgebied. Met hun 445 miljoen wereldwijde gebruikers is dit kanaal een krachtige tool om doelgroepen te bereiken. Vooral omdat beeldmaterialen bekendstaan om hun hoge conversiepercentages.

 

Reviews

Waarom klanten van ons houden

4.7
hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster
30 GOOGLE REVIEWS
quote quote

Topbedrijf erg professioneel

We hadden een leverancier die onze webshop niet had geupdate en niet wilde helpen. Nadat we Triplepro tegen kwamen hebben ze de gehele webshop gerepareerd en weer online gebracht. Momenteel helpen ze ons ook nog met de e-mails. Wat een verademing!

Enorm fijne samenwerking met TriplePro

Een vooruitstrevend bedrijf dat denkt in mogelijkheden. Gevuld met enthousiastelingen, creatievelingen en stuk voor stuk experts. Voor hebben ze een website gebouwd: enorm professioneel en dat allemaal in topvaart! Super tevreden!

Fantastische ervaring

Mijn bedrijf wordt super goed geholpen door Frits, echt een topper!

Een enthousiast TriplePro team heeft een prachtige en toegankelijke nieuwe website voor ons gebouwd.

Triple Pro houdt de vaart erin, is een betrouwbare partner, heeft welwillende, meedenkende, aardige, kundige en creatieve medewerkers, is flexibel, belooft uit enthousiasme weleens een beetje teveel, is dan oplossingsgericht, reageert altijd snel. Kortom een fijne partner om mee samen te werken. Met elkaar hebben we een hele mooie en fijne website gebouwd.

Het team is bereid om net die stap extra te zetten

Het team van Triple pro kan zich goed verplaatsen in de klant en denkt met de klant mee waar nodig. Kortom wij zijn een tevreden klant!

Goede en snelle communicatie maakt het samenwerken erg prettig

Ik vond het spannend met mijn nog kleine bedrijf te investeren in een marketing bureau. Tijdens een kennismakingsgesprek werd ik gerustgesteld en ik ben dit bedrijf gaan vertrouwen. Dat vertrouwen bleek terecht. De resultaten zijn ook naar alle tevredenheid!

   

 

Hoe werkt social media advertising?

Als je aan social media marketing denkt, heb je misschien nog niet een concreet beeld wat je precies allemaal kunt doen met deze online marketing discipline. Social media advertising is een belangrijk onderdeel dat je kunt gebruiken om jouw bedrijf in de kijker te spelen van je beoogde doelgroep. Social advertising biedt simpelweg de mogelijkheid om te adverteren op social media platformen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest. Door het adverteren via deze platformen met de opgezette campagnes genereer je meer verkeer naar je website, of verhoog je de naamsbekendheid van je merk.

social media

 

 

 

Bepaal jouw doelgroep

De social media platformen bieden verschillende opties om een beoogde doelgroep zo efficiënt mogelijk te targetten. Denk aan interesses, regio's, leeftijden of zelfs het uitsluiten van doelgroepen. Hoe beter je dit van tevoren in kaart brengt, hoe sneller je resultaat zult boeken.

Werk je advertising campagne uit

Eenmaal een doelgroep opgezet? Dan is het tijd een advertising campagne te gaan uitwerken. Denk aan een passende call to action in combinatie met beeld of video.

Behaal het maximale uit je campagnes

Social advertising campagne eenmaal live? Dan is het tijd voor het verzamelen van zoveel mogelijk data. Met je opgezette campagne hoop je (website)bezoekers, leads en conversies of een zo hoog mogelijke naamsbekendheid te genereren. Je raakt daardoor beter betrokken met jouw doelgroep en stelt continu jouw advertenties en budgetten bij als dit nodig is. Op deze manier behaal je het maximale uit je strategie.

 

 

Er zijn verschillende social media platformen waar advertenties op mogelijk zijn:

Facebook en Instagram

Via de 'meta' omgeving van Facebook kun je advertenties opzetten voor zowel Facebook als Instagram. Dit platform biedt de meeste mogelijkheden voor specifieke targeting.

LinkedIn

LinkedIn ads zijn interessant als je je richt op professionals op bepaalde vakgebieden. Wil je een bedrijf targetten? Dan zijn LinkedIn Ads de beste strategie voor de business-to-business.

TikTok en Snapchat

TikTok en Snapchat zijn platformen dat zich op relatief jonge doelgroepen richt. Je adverteert op TikTok met videoadvertenties met speelse of humoristische content.

Pinterest

Met Pinterest advertising richt je je op gebruikers die op zoek zijn naar visuele inspiratie. Verkoop jij producten die zich uitstekend lenen voor dit platform? Dan is het zeker de moeite waard meer uit dit kanaal te halen met Pinterest pins en boards. Met Pinterest advertising richt je je op gebruikers die op zoek zijn naar visuele inspiratie. Verkoop jij producten die zich uitstekend lenen voor dit platform? Dan is het zeker de moeite waard meer uit dit kanaal te halen met Pinterest pins en boards.

YouTube

Een YouTube advertentie helpt je om potentiële klanten te bereiken met videoadvertenties. Stem jouw video's af op de interesses van jouw doelgroe

 

 

 

social media

Organisch bereik

Het organisch bereiken van consumenten houdt in dat er, in tegenstelling tot advertising, niet betaald wordt voor de verkregen bezoekers. Organisch bereik kan gerealiseerd worden door consistent waarde te blijven bieden aan jouw potentiële klanten. Door waarde te bieden zorg je ervoor dat de doelgroep jouw bedrijf als waardevol gaat zien. Je kunt waarde bieden door informatie over jouw bedrijf, de producten of diensten vorm te geven. Deze content kan verwerkt worden in verschillende social media campagnes. Een voorbeeld hiervan is het maken van een informatief YouTube filmpje. Je kunt dan dieper in gaan op product specificaties die tekstueel minder makkelijk uit te leggen zijn of een uitleg geven over hoe een product gebruikt dient te worden. Het mooie hiervan is dat videomateriaal de conversieresultaten aanzienlijk zal verhogen. Zo worden video's 1200% vaker gedeeld dan tekst- en beeldmateriaal. Een echte topper op het gebied van organisch bereik kun je wel stellen.

 

 

 

Veel gestelde vragen over Social Media Marketing

Wat betekent social media marketing?

Social Media Marketing staat voor het inzetten van verschillende social media kanalen door een bedrijf om meerdere online marketingdoelstellingen te behalen. Enkele goede voorbeelden hiervan zijn creëren van naamsbekendheid, meer bezoekers trekken naar een website of het verhogen van het onderscheiden vermogen. 

Waarom is social media marketing belangrijk?

Al enkele jaren is de populariteit van meerdere social media kanalen enorm in populariteit toegenomen. Vrijwel iedere leeftijdsgroep maakt inmiddels gebruik van één of meerdere kanalen wat betekent dat je in een zeer korte tijd en tegen relatief lage kosten veel potentiële klanten bereikt. Hierdoor is de kracht van social media niet meer te ontkennen!

Hoe werkt social media marketing?

Een lastige vraag om te beantwoorden aangezien social media marketing bestaat uit verschillende onderdelen. Hierbij hebben we het over social media advertising en het organisch bereik. De naam verklapt het eigenlijk al maar social media advertising houdt zich bezig met de mogelijkheid om betaald te adverteren op social media kanalen als Facebook, Instagram en Pinterest. Hiervoor worden campagnes opgezet tegen een bepaald budget om de marketingdoelstellingen te behalen. Organisch bereik daarentegen kan gerealiseerd worden door consistent waarde te blijven bieden aan potentiële klanten door middel van social media berichten te plaatsen.

Wat kost social media marketing?

Het mooie van social media marketing is dat het in de basis geheel gratis is. Je hoeft niet te betalen om meer waarde te blijven bieden aan jouw potentiële klanten. Het maken van verschillende social media berichten kost namelijk geen cent. Toch komen er uiteindelijk kosten om de hoek kijken wanneer je met behulp van social media advertising meer conversies wilt behalen. Om deze advertenties te kunnen draaien is er immers een bepaald budget nodig. 

 

Social media strategie bespreken?

Bespreek jouw wensen en doelen en ontvang waardevolle inzichten voor je social media strategie. Claim nu jouw gratis adviesgesprek en geef jouw bedrijf de online boost die het verdient.

 

digitalmarketing fonk

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact