1

De beste Online Marketing tips voor 2018 die je kan krijgen op het internet

De 10 gouden online marketing tips die succes opleveren

Online marketing tip 1: Vergeet de zoekmachine om beloond te worden

Zorg ervoor dat iedere pagina een antwoord geeft op de vraag van de bezoeker. Met welk gedachte komt de bezoeker op de pagina? Wat verwacht hij/zij te zien? Hoe beter jouw website aansluit bij de bezoeker hoe langer de bezoeker blijft en hoe beter jouw website scoort in de zoekmachine.

 

Online marketing tip 2: Benadruk het onderscheidend vermogen

Wat maakt jou uniek? Waarin ben jij onderscheidend ten opzichte van je concurrenten? Waarom moet de bezoeker voor jou kiezen? Wat zijn de unieke koop motieven die je biedt? Het is belangrijk om iets te kunnen zeggen wat een ander niet kan zeggen. Het benadrukken van het onderscheidend vermogen zorgt ervoor dat jouw bezoekers iets missen bij andere partijen.

 

Online marketing tip 3: De ideale klant bereiken

De crisis is voorbij, de markt trekt weer aan. Dat geeft jouw als ondernemer de kans om onderscheidt te maken tussen type klanten. Denk eens na over de ideale klant voor jouw bedrijf. Stem je jouw marketingcommunicatie al af op de ideale klant?

 

Online marketing tip 4: Consistentie

Als je overal en op elk moment hetzelfde bent en je hetzelfde gedraagt kom je betrouwbaar over. Daarnaast creëer je herkenning. Herkenning in gedrag en herkenning in uiting. Wil jij een merk neerzetten? Dan is consistentie is de sleutel tot succes.

 

Online marketing tip 5: Actualiseren

Nog steeds een tekst van zes jaar geleden op je website? Aanpassen. Er is vast het één en ander veranderd in de loop der jaren. Door de pagina te actualiseren wordt je ineens ook weer een stuk aantrekkelijker voor de zoekmachine.

 

Online marketing tip 6: Stuur je bezoeker

Kan de online bezoeker makkelijk navigeren op jouw website? Hoe kan de bezoeker contact opnemen, zich aanmelden of andere interessante pagina's bekijken? Als website heb jij 2 seconden de tijd om een eerste indruk achter te laten. Dat betekent dat sfeer, navigatie en een duidelijke call-to-actions op elkaar dienen te zijn afgestemd.   

 

Online marketing tip 7: Uniek beeldmateriaal

Kies voor uniek beeldmateriaal. Creëer een unieke sfeer op je website en vraag jezelf dit af: Is de bezoeker op zoek naar jouw prachtige bedrijfsbus of juist naar jouw producten en diensten? En wil de bezoeker gekochte internetfoto’s zien of echte foto’s? Tijd voor een nieuw webdesign?

 

Online marketing tip 8: 'Over ons' pagina

Uit onderzoek blijkt dat een 'over ons' pagina naast de homepage het vaakst wordt bekeken. De bezoeker is op zoek naar persoonlijke elementen van jouw onderneming, het gezicht achter de website. Mensen doen zaken met mensen, zorg daarom dat je menselijk overkomt. Dus overbrug de anonimiteitskloof tussen online bezoekers en websites. Bijvoorbeeld zoals onze eigen over ons pagina.

 

Online marketing tip 9: Bedrijfsvideo

Maak gebruik van een professionele bedrijfsvideo! Dit geeft je de kans om de bezoeker een visueel beeld te geven van jouw bedrijf of organisatie. De bezoeker zal langer op je website blijven, een beter beeld krijgen van je organisatie en meer informatie tot zich krijgen. 3 redenen om vandaag nog met video aan de slag te gaan.

 

Online marketing tip 10: Selectief zijn met social media

Wees actief op sociale media, maar wees selectief! Kies bij voorkeur één sociaal media kanaal. Facebook kent een hele andere doelgroep dan LinkedIn. Welke past het beste bij jouw bedrijf en op welke platformen zit jouw doelgroep? Beter één kanaal goed onderhouden, dan bij 3 kanalen een beetje lopen aan te modderen. Benieuwd hoe je een social media campagne opzet?

 

Online marketing bonustip: De website is nooit af

Jouw website is nooit af. Neem vandaag nog contact op met één van onze TriplePro medewerkers voor jouw huidige en toekomstige online kansen. We staan je graag te woord.

Contact met één van onze Pro's?   TP Project bespreken


 
 

Privacy Waarbog

DDMA

8,4
klanten vertellen
38 Beoordelingen
zelf beoordelen bekijk beoordelingen

Beoordeling door klanten :
8.4/10 - 38 beoordelingen