klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
 • Full-service marketing bureau sinds 2008
 • Premier partner Google & Facebook partner
 • Fonk 150 best agencies 2022
 • Partner in groei, samen succesvoller

Linkbuilding

Met onze linkbuilding formule zorgen we voor meer links, hogere posities en meer verkeer. Wil jij ook nummer 1 posities? Vraag de gratis groeiscan aan.

nummer posities

Vraag een gratis rapport aan

linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website. Linkbuilding is een erg belangrijke strategie om jouw website beter te laten scoren in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines beschouwen backlinks als een soort stemmen of aanbevelingen voor jouw website. Hoe meer kwalitatieve en relevante links je verzamelt, hoe meer jouw website als een autoriteit wordt gezien. En hoe hoger je scoort in de zoekmachine. Linkbuilding is daarom een essentieel onderdeel van iedere SEO-strategie.

Inhoud

 1. Linkbuilding resulaten voor onze klanten
 2. Waarom investeren in linkbuilding?
 3. Werkt linkbuilding in 2024 nog?
 4. Waarom linkbuilding uitbesteden bij TriplePro
 5. Belangrijke linkbuildingbegrippen
 6. Linkbuildingstrategieën
 7. 5 verschillende mogelijkheden om links te verkrijgen
 8. Wat is een kwalitatieve link?
 9. De linkbuilding service van TriplePro

Mijn linkbuildingscan ontvangen

Benieuwd hoe jouw website ervoor staat? Vraag de gratis linkbuilding scan en onze SEO experts maken een audit van jouw website.

 • Analyse van je website
 • Kom erachter waar je staat ten opzichte van concurrenten
 • Ontdek kansen die je helpen met groeien
 • Ontvang een linkbuilding strategie op maat
 

 

linkbuilding linkbuilding linkbuilding linkbuilding linkbuilding linkbuilding

DUS JE HEBT MEER LINKS NODIG?

Autoriteit is nog steeds 1 van de belangrijkste peilers waarop Google de zoekresultaten rangschikt. Veel website die zich bij ons melden hebben hier niet of nauwelijks aandacht aan besteed. Herkenbaar? We zien doorgaans een vrij direct verband met aantal verwijzende domeinen, backlinks en organisch verkeer.

Onze linkbuilding resultaten voor klanten

resultaten linkbuilding resultaten linkbuilding

resultaten linkbuilding resultaten linkbuilding

 

traffic traffic

 

Gratis groeiscan ontvangen

 

We werken sinds 2 jaar met Triplepro en ze hebben ons echt verder geholpen, De website is verbeterd en beter vindbaar. Daarnaast zorgen ze per product dat we hoger komen te staan in de ranking. Het contact is zeer prettig en professioneel.

 

Steven, Haarlem

 

 

Als tekstschrijver krijg ik steeds vaker opdrachten voor webteksten. Mijn kennis van SEO was echter minimaal. En ik had er -moet ik bekennen- ook wel een lichte aversie tegen, omdat ik vooral waarde hechtte aan goede teksten. Dankzij dit webinar weet ik dat goede content gelukkig nog steeds heel belangrijk is. Maar Hedser (een absolute SEO-autoriteit) heeft mij in een paar uur duidelijk en overtuigend laten zien hoe belangrijk SEO is. En hoe je die met soms kleine ingrepen enorm kunt verbeteren. Kortom: een zeer leerzaam en boeiend seminar.

 

Igor , Aduard

 

Wat een goed team! Binnen no time op nummer 1 met een belangrijk zoekwoord. Niet de duurste en altijd bereid een stapje extra te lopen dan ik gewend ben. Keurig een overzicht van wat er gedaan is met de afgenomen uren en resultaatgericht! Leuk contact en ze linken op goede wegsites waar andere vaak linkbuilding doen waar je feitelijk niks aan hebt.. ;-)

 

Wil, Rotterdam

icon

Waarom investeren in linkbuilding?

Hoe het algoritme van Google er precies uitziet is een groot geheim, maar bekend is wel dat backlinks er een grote rol in spelen. De meeste SEO-specialisten zijn het erover eens dat externe links voor zo'n 30 tot 50 procent je ranking in Google bepalen. Je begrijpt dus vast wel hoe belangrijk linkbuilding is. Besteed je er geen aandacht aan, dan lopen je concurrenten bij je weg.

 • Vergroot je online autoriteit en word gezien als een expert in jouw vakgebied.
 • Verhoog je ranking in de zoekmachines en trek meer bezoekers aan.
 • Bereik topposities in de zoekresultaten en domineer je concurrenten.
 • Haal meer omzet/leads uit je website door de instroom van nieuwe bezoekers.
 • Bereik duurzame groei en succes op lange termijn

Aan de slag

 

 

Werkt linkbuilding in 2024 nog?

Linkbuilding is al vaak doodverklaard, maar feit is dat het ook in 2024 nog altijd een onmisbare schakel is in jouw SEO-strategie. En aangezien de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat online marketing nóg belangrijker is geworden, kun je misschien wel stellen dat linkbuilding nog nooit zo belangrijk is geweest als nu.

Desondanks moet je als linkbuildingspecialist wel met de tijd meegaan. Veel technieken die in 2010 goed werkten, kun je inmiddels inderdaad wel doodverklaren. Na de Penguin update van Google wordt er extra streng gelet op de linkbuilding activiteiten van websites. De Penguin update wordt nu zelfs realtime bijgehouden om black hat seo tegen te gaan. Zo heb je tegenwoordig kwalitatievere links nodig dan vroeger om Google te vriend te houden. Het is dus belangrijk dat je van alle meest recente ontwikkelingen op de hoogte bent.

 

 

Waarom linkbuilding uitbesteden bij TriplePro

Wil jij voor jouw website hogere posities in Google? Besteed je linkbuilding dan uit aan de linkbuildingspecialisten van TriplePro. Wij helpen ondernemers al jaren op een succesvolle manier aan meer bezoekers.

linkbuildingicon

Campagnes

Wij hebben al vele honderden klanten hogere posities bezorgd met onze linkbuildingcampagnes.

linkbuildingicon

Ervaring

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een groot netwerk van kwalitatieve websites waaruit we kunnen putten om efficiënt te linkbuilden.

linkbuildingicon

Kwaliteit

Wij hanteren een strikte kwaliteitsstandaard en plaatsen alleen links op relevante en kwalitatieve websites.

linkbuildingicon

Transparantie

Wij zijn een transparant linkbuildingbureau: als onze klant krijg je iedere maand een heldere rapportage van de uitgevoerde werkzaamheden en geplaatste backlinks.

linkbuildingicon

Ontwikkelingen

Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends in de branche

linkbuildingicon

Begeleiding

Je hebt een sparringpartner die je helpt met het uitstippelen van de juiste strategie

 

 

Belangrijke linkbuildingbegrippen

Bij linkbuilding komen veel factoren kijken. Ben je zelf van plan om in de linkbuildingwereld te duiken, dan moet je in elk geval deze begrippen kennen.

Backlink

Een backlink is een link van een andere website naar jouw website. Dit is waar het allemaal om draait bij linkbuilding. Voor Google en andere zoekmachines zijn backlinks een erg belangrijk signaal bij het opstellen van de zoekresultaten. Zwartwit-gezegd: hoe meer backlinks je hebt, hoe hoger je in Google komt te staan. Natuurlijk is niet iedere backlink evenveel waard. Zo krijg je het liefst een link van een website die relevant is aan die van jou en een hoge domeinwaarde heeft.

Dofollow en nofollow links

Bij linkbuilding is het erg belangrijk dat de links die je verzamelt dofollow zijn en niet nofollow. Geef je namelijk een link een nofollow tag mee, dan zeg je tegen Google dat de link niet gevolgd hoeft te worden. Logischerwijs is zo'n link voor jou dus veel minder waard. Nofollow tags worden vaak gebruikt bij spamlinks. Zo zijn meestal alle links die in reacties op blogposts staan nofollow. Vaak stonden de reacties namelijk vol met links en reageerden mensen alleen maar om er een waardevolle backlink mee te scoren.

Anchortekst

De anchortekst of ankertekst is de tekst waaraan een link gekoppeld is. Het is het stukje tekst waar je op klikt om de link te openen. Vaak heeft de anchortekst een andere kleur of is hij onderstreept om hem makkelijk te kunnen herkennen. Het is slim om relevante anchorteksten te gebruiken, waaraan zowel de bezoeker als Google kan zien waarover de pagina waar je naartoe linkt gaat. Aan de andere kant is het ook belangrijk dat je genoeg variatie aanbrengt in je anchorteksten. Niet alleen maar exacte zoekwoorden gebruiken dus, maar ook bijvoorbeeld branded zoekwoorden. Dit draagt bij aan een natuurlijk linkprofiel. 

Domeinautoriteit

De domeinautoriteit van een website geeft de waarde van een domein aan en is een belangrijke indicator van hoe hoog een website zal scoren in de zoekmachines. Domeinautoriteit is ontwikkeld door het Amerikaanse MOZ en is de meest gebruikte manier om de waarde van een domein te toetsen. Ook concurrenten als Ahrefs en Majestic hebben hiervoor hun eigen metrics ontwikkeld.

De belangrijkste manier om je domeinautoriteit te verhogen is via het verkrijgen van meer kwalitatieve backlinks. Hoe meer je aan linkbuilding doet, hoe hoger je domeinautoriteit wordt en hoe makkelijker het zal worden om hoog te scoren in Google.

Natuurlijk linkprofiel

Bij linkbuilding is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je website een 'natuurlijk backlinkprofiel' krijgt. Hiermee bedoelen we dat het lijkt alsof alle backlinks die je genereert op een natuurlijke manier zijn ontstaan. Google houdt namelijk niet zo van het kunstmatig genereren van backlinks. Daarom is het verstandig om te werken aan een gebalanceerd linkprofiel, dat bestaat uit links van relevante websites, verschillende typen links (persberichten, startpagina's, blogartikelen) en een gevarieerd gebruik van anchorteksten. Daarnaast is het ook niet slim om een hele hoop links tegelijk te verkrijgen of om maar naar één pagina te linken in plaats van meerdere pagina's, omdat dit kunstmatig over kan komen

Linkbuilding strategie

Hoe pak je linkbuilding dan aan? Daar zijn verschillende strategieën voor, de één beter dan de andere. Waarschijnlijk de allerbeste manier linkbuilding strategie is linkbaiting. Hierbij creëer je zelf zulke goede content dat mensen automatisch naar jouw website zullen linken. Dit is ook wat Google het liefste ziet, maar helaas is dit voor veel bedrijven makkelijker gezegd dan gedaan. 

  Gelukkig zijn er ook eenvoudige manieren van linkbuilding. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van gastblogs op externe website of het aanmelden van je website op directory's of bedrijfsgidsen. Zonder een goed netwerk is dit echter allemaal zo gemakkelijk nog niet. Daar heb je dus een linkbuilding expert voor nodig! 

  5 verschillende mogelijkheden om links te verkrijgen

  • Je website inschrijven bij directories (startpagina's, overzichtspagina's)
  • Links ruilen met andere websites
  • Gastbloggen, artikelen schrijven voor een andere websites
  • Kopen van links
  • Kwalitatieve content maken waar men graag naar linkt

  Hoe krijg je meer backlinks? Bekijk hieronder het filmpje van linkbuilding tool Ahrefs:

  linkbuilding

  Wat is een kwalitatieve link?

  Als het om backlinks gaat is niet iedere link evenveel waard. De ene backlink zal jouw website beter helpen dan de andere. Maar wat is dan precies een kwalitatieve backlink? Daar zijn verschillende criteria voor:

  En zo zijn er nog wel een aantal factoren. Voor een natuurlijk linkprofiel is het echter belangrijk dat je ook genoeg links verzamelt die wat minder van kwaliteit zijn.

   

  De meest gemaakte linkbuildingfouten

  Linkbuilding is in essentie niet zo moeilijk, maar goed linkbuilden is weer een ander verhaal. Om ons heen zien we veel strategieën voorbijkomen die je rankings meer kwaad doen dan goed. Een aantal van de meest gemaakte linkbuildingfouten:

  • Richten op kwantiteit in plaats van kwaliteit
  • Links plaatsen op websites met weinig autoriteit
  • Te veel gebruik maken van PBN's
  • Te vroeg opgeven als je geen resultaat ziet
  • Links plaatsen op irrelevante websites
  • Te weinig variëren in type links en anchorteksten
  • Te veel links tegelijkertijd laten plaatsen
  • Interne links vergeten

  Zo pakken wij linkbuilding aan

  recruitmentlinkbuilding
   
  linkbuilding praten
   
  linkbuilding potlood
   
  linkbuilding kalender

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Linkbuilding uitbesteden bij een online marketingbureau

  De theorie achter linkbuilding is niet zo ingewikkeld, en de uitvoering in principe ook niet. Pas als je er mee wilt beginnen kom je erachter hoe lastig het in de praktijk is. Daarom is het verstandig om een gespecialiseerd online marketingbureau in te schakelen voor de linkbuilding van jouw website. Linkbuilding uitbesteden aan ons heeft veel voordelen. Door onze jarenlange ervaring, enorme linkbuildingnetwerk en toegang tot verschillende professionele tools is TriplePro hiervoor een uitstekende keuze. Wij zetten graag voor jou een effectieve linkbuildingcampagne op. Neem contact met ons op en wij maken voor jou een plan op maat!

   

  Veel gestelde vragen over linkbuilding

  Wat is linkbuilding?

  Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website. Zoekmachines beschouwen backlinks als een soort stemmen of aanbevelingen voor jouw website. Hoe meer kwalitatieve en relevante links je verzamelt, hoe meer jouw website als een autoriteit wordt gezien. En hoe hoger je scoort in de zoekmachine.

  Hoe werkt linkbuilding?

  Er zijn verschillende manieren om links te verkrijgen. Zo kan je jouw website inschrijven bij startpagina's en overzichtspagina's, Links ruilen met andere websites, gastbloggen en artikelen schrijven voor andere websites, kopen van links en kwalitatieve content maken waar men graag naar linkt,

  Waarom is linkbuilding belangrijk? 

  Linkbuilding is een onmisbare schakel voor een goede SEO-strategie. Samen met content en techniek is autoriteit één van de drie pijlers van SEO. Door links te verkrijgen van relevante en kwalitatieve websites, zorgt ervoor dat jouw website autoriteit opbouwt. Een website met meer autoriteit zorgt er mede voor dat je beter gevonden wordt in de zoekmachines.

  Wat is een relevante link?

  Een relevante link is een link van een website met (voldoende) autoriteit die qua onderwerp ook relevant is voor jouw website. Heb je bijvoorbeeld een installatiebedrijf? Dan is een link van een ander, gerenommeerd installatiebedrijf waardevoller dan een link van een kapsalon.

   
  linkbuilding

  Laat ons jouw website beter vindbaar maken!

  Bij een goede linkbuildingcampagne komt, zoals je inmiddels hebt gelezen, heel wat kijken. Duizelt het je al? Laat ons dan jouw website of webshop beter vindbaar maken door middel van een linkbuildingcampagne op maat.

  Door onze jarenlange ervaring, grote kennis van zaken en toegang tot allerlei professionele tools zijn wij jouw perfecte partner op het gebied van linkbuilding. Vul het formulier hiernaast in en wij maken graag een plan voor jou op maat. Onze specialisten kunnen niet wachten om voor jou aan de slag te gaan!

  Linkbuildingscan ontvangen?

  Benieuwd hoe jouw website ervoor staat? Vraag de gratis linkbuilding scan en onze SEO experts maken een audit van jouw website.

  • Analyse van je website
  • Kom erachter waar je staat ten opzichte van concurrenten
  • Ontdek kansen die je helpen met groeien
  • Ontvang een linkbuilding strategie op maat
   

   fonk

  Wil jij meer omzet,
  naamsbekendheid en klanten?

   

  Gratis groeiscan

   

  contact