Contact opnemen?
 9.3 / 10 - 110 Beoordelingen

Linkbuilding

Mogen wij jou helpen met een effectieve linkbuildingstrategie?

 

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website. Linkbuilding is een erg belangrijke strategie om jouw website beter te laten scoren in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines beschouwen backlinks als een soort stemmen of aanbevelingen voor jouw website. Hoe meer kwalitatieve links je verzamelt, hoe meer jouw website als een autoriteit wordt gezien, met als beloning hogere posities. Linkbuilding is daarom een essentieel onderdeel van iedere SEO-strategie.

Linkbuildingscan ontvangen?

Mogen wij jou ook helpen met een effectieve linkbuilding? Benieuwd hoe jouw website ervoor staat?

 • Gratis linkbuilding groeiscan
 • Gratis linkbuilding offerte
 • Ervaren linkbuilding bureau
icon linkbuildig

Waarom investeren in linkbuilding?

Hoe het algoritme van Google er precies uitziet is een groot geheim, maar bekend is wel backlinks er een grote rol in spelen. De meeste SEO-specialisten zijn het erover eens dat backlinks voor zo'n 30 tot 50 procent je ranking in Google bepalen. Je begrijpt dus vast wel hoe belangrijk linkbuilding is. Besteed je er geen aandacht aan, dan lopen je concurrenten bij je weg.

 

 

Werkt linkbuilding in 2021 nog?

Linkbuilding is al vaak doodverklaard, maar feit is dat het ook in 2021 nog altijd een onmisbare schakel is in jouw SEO-strategie. En aangezien de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat online marketing nóg belangrijker is geworden, kun je misschien wel stellen dat linkbuilding nog nooit zo belangrijk is geweest als nu.

Desondanks moet je als linkbuildingspecialist wel met de tijd meegaan. Veel technieken die in 2010 goed werkten, kun je inmiddels inderdaad wel doodverklaren. Zo heb je tegenwoordig kwalitatievere links nodig dan vroeger om Google te vriend te houden. Het is dus belangrijk dat je van alle meest recente ontwikkelingen op de hoogte bent.

 

 

Linkbuilding uitbesteden bij TriplePro

Wil jij voor jouw website hogere posities in Google? Besteed je linkbuilding dan uit aan de linkbuildingspecialisten van TriplePro. Wij helpen ondernemers al jaren op een succesvolle manier aan meer bezoekers.

linkbuildingicon

Campagnes

Wij hebben al vele honderden klanten hogere posities bezorgd met onze linkbuildingcampagnes.
linkbuildingicon

Ervaring

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een groot netwerk van kwalitatieve websites waaruit we kunnen putten om efficiënt te linkbuilden.
linkbuildingicon

Kwaliteit

Wij hanteren een strikte kwaliteitsstandaard en plaatsen alleen links op relevante en kwalitatieve websites.
linkbuildingicon

Transparantie

Wij zijn een transparant linkbuildingbureau: als klant krijg je iedere maand een heldere rapportage van de uitgevoerde werkzaamheden en geplaatste backlinks.
linkbuildingicon

Ontwikkelingen

Onze specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends in de branche.
linkbuildingicon

Begeleiding

Je hebt een sparringpartner die je helpt met het uitstippelen van de juiste strategie

 

Belangrijke linkbuildingbegrippen

Bij linkbuilding komen veel factoren kijken. Ben je zelf van plan om in de linkbuildingwereld te duiken, dan moet je in elk geval deze begrippen kennen.

 

Backlink

Een backlink is een link van een andere website naar jouw website. Dit is waar het allemaal om draait bij linkbuilding. Voor Google en andere zoekmachines zijn backlinks een erg belangrijk signaal bij het opstellen van de zoekresultaten. Zwartwit-gezegd: hoe meer backlinks je hebt, hoe hoger je in Google komt te staan. Natuurlijk is niet iedere backlink evenveel waard. Zo krijg je het liefst een link van een website die relevant is aan die van jou en een hoge domeinwaarde heeft.

Dofollow en nofollow links

Bij linkbuilding is het erg belangrijk dat de links die je verzamelt dofollow zijn en niet nofollow. Geef je namelijk een link een nofollow tag mee, dan zeg je tegen Google dat de link niet gevolgd hoeft te worden. Logischerwijs is zo'n link voor jou dus veel minder waard. Nofollow tags worden vaak gebruikt bij spamlinks. Zo zijn meestal alle links die in reacties op blogposts staan nofollow. Vaak stonden de reacties namelijk vol met links en reageerden mensen alleen maar om er een waardevolle backlink mee te scoren.

Anchortekst

De anchortekst of ankertekst is de tekst waaraan een link gekoppeld is. Het is het stukje tekst waar je op klikt om de link te openen. Vaak heeft de anchortekst een andere kleur of is hij onderstreept om hem makkelijk te kunnen herkennen. Het is slim om relevante anchorteksten te gebruiken, waaraan zowel de bezoeker als Google kan zien waarover de pagina waar je naartoe linkt gaat. Aan de andere kant is het ook belangrijk dat je genoeg variatie aanbrengt in je anchorteksten. Niet alleen maar exacte zoekwoorden gebruiken dus, maar ook bijvoorbeeld branded zoekwoorden. Dit draagt bij aan een natuurlijk linkprofiel. 

Domeinautoriteit

De domeinautoriteit van een website geeft de waarde van een domein aan en is een belangrijke indicator van hoe hoog een website zal scoren in de zoekmachines. Domeinautoriteit is ontwikkeld door het Amerikaanse MOZ en is de meest gebruikte manier om de waarde van een domein te toetsen. Ook concurrenten als Ahrefs en Majestic hebben hiervoor hun eigen metrics ontwikkeld.

De belangrijkste manier om je domeinautoriteit te verhogen is via het verkrijgen van meer kwalitatieve backlinks. Hoe meer je aan linkbuilding doet, hoe hoger je domeinautoriteit wordt en hoe makkelijker het zal worden om hoog te scoren in Google.

Natuurlijk linkprofiel

Bij linkbuilding is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je website een 'natuurlijk backlinkprofiel' krijgt. Hiermee bedoelen we dat het lijkt alsof alle backlinks die je genereert op een natuurlijke manier zijn ontstaan. Google houdt namelijk niet zo van het kunstmatig genereren van backlinks. Daarom is het verstandig om te werken aan een gebalanceerd linkprofiel, dat bestaat uit links van relevante websites, verschillende typen links (persberichten, startpagina's, blogartikelen) en een gevarieerd gebruik van anchorteksten. Daarnaast is het ook niet slim om een hele hoop links tegelijk te verkrijgen, omdat dit kunstmatig over kan komen.

 

Linkbuildingstrategieën

Hoe pak je linkbuilding dan aan? Daar zijn verschillende strategieën voor, de één beter dan de andere. Waarschijnlijk de allerbeste manier is linkbaiting. Hierbij creëer je zelf zulke goede content dat mensen automatisch naar jouw website zullen linken. Dit is ook wat Google het liefste ziet, maar helaas is dit voor veel bedrijven makkelijker gezegd dan gedaan.  

Gelukkig zijn er ook eenvoudige manieren om links te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van gastblogs op externe website of het aanmelden van je website op directory's of bedrijfsgidsen. Zonder een goed netwerk is dit echter allemaal zo gemakkelijk nog niet. Daar heb je dus een expert voor nodig! 

Wat is een kwalitatieve link?

Als het om backlinks gaat is niet iedere link evenveel waard. De ene backlink zal jouw website beter helpen dan de andere. Maar wat is dan precies een kwalitatieve backlink? Daar zijn verschillende criteria voor:

 

 • Relevantie. Een goede backlink komt van een website die qua onderwerp relevant is aan die van jou. Google ziet een backlink immers als een soort stem of aanbeveling, en een stem van iemand uit dezelfde branche is natuurlijk veel meer waard dan de stem van een buitenstaander.
 • Context. De context van een backlink is ook van belang. Staat jouw link bijvoorbeeld in een blogartikel over een onderwerp dat te maken heeft met jouw website, dan is dat waardevoller dan wanneer hij ergens in een lijst met tientallen andere links staat.
 • Autoriteit. Links van betrouwbare en populaire sites zijn belangrijk voor kwalitatieve linkbuilding. Hierbij moet je denken aan een website met een hoge domeinwaarde die maandelijks veel bezoekers trekt.

 

En zo zijn er nog wel een aantal factoren. Voor een natuurlijk linkprofiel is het echter belangrijk dat je ook genoeg links verzamelt die wat minder van kwaliteit zijn.

 

De meest gemaakte linkbuildingfouten

Linkbuilding is in essentie niet zo moeilijk, maar goed linkbuilden is weer een ander verhaal. Om ons heen zien we veel strategieën voorbijkomen die je rankings meer kwaad doen dan goed. Een aantal van de meest gemaakte linkbuildingfouten:

 • Richten op kwantiteit in plaats van kwaliteit
 • Links plaatsen op websites met weinig autoriteit
 • Te veel gebruik maken van PBN's
 • Te vroeg opgeven als je geen resultaat ziet
 • Links plaatsen op irrelevante websites
 • Te weinig variëren in type links en anchorteksten
 • Te veel links tegelijkertijd laten plaatsen

 

Zo pakken wij linkbuilding aan bij TriplePro

Word je bij ons linkbuildingklant, dan ontwikkelen wij voor jou een strategie op maat. Deze bestaat uit de volgende elementen:

 

recruitmentlinkbuilding
 
linkbuilding praten
 
linkbuilding potlood
 
linkbuilding kalender

Linkbuilding uitbesteden bij een online marketingbureau

De theorie achter linkbuilding is niet zo ingewikkeld, en de uitvoering in principe ook niet. Pas als je er mee wilt beginnen kom je erachter hoe lastig het in de praktijk is. Daarom is het verstandig om een gespecialiseerd online marketingbureau in te schakelen voor de linkbuilding van jouw website. Door onze jarenlange ervaring, enorme linkbuildingnetwerk en toegang tot verschillende professionele tools is TriplePro hiervoor een uitstekende keuze. Wij zetten graag voor jou een effectieve linkbuildingcampagne op. Neem contact met ons op en wij maken voor jou een plan op maat!

 

 

 

Laat ons jouw website beter vindbaar maken!

Bij een goede linkbuildingcampagne komt, zoals je inmiddels hebt gelezen, heel wat kijken. Duizelt het je al? Laat ons dan jouw website of webshop beter vindbaar maken door middel van een linkbuildingcampagne op maat.

Door onze jarenlange ervaring, grote kennis van zaken en toegang tot allerlei professionele tools zijn wij jouw perfecte partner op het gebied van linkbuilding. Vul het formulier hiernaast in en wij maken graag een plan voor jou op maat. Onze specialisten kunnen niet wachten om voor jou aan de slag te gaan!

Linkbuildingscan ontvangen?

Mogen wij jou ook helpen met een effectieve linkbuilding? Benieuwd hoe jouw website ervoor staat?

 • Gratis linkbuilding groeiscan
 • Gratis linkbuilding offerte
 • Ervaren linkbuilding bureau

 

Wil jij meer omzet, naamsbekendheid en klanten?   Gratis groeiscan ontvangen