klantenvertellentpom 8,8 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 140 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
 • Full-service marketing bureau sinds 2008
 • Premier partner Google & Facebook partner
 • Fonk 150 best agencies 2022
 • Partner in groei, samen succesvoller

Google Shopping

Jouw producten uitlichten bovenaan de zoekresultaten van Google? Kies voor effectieve Google Shopping Campagnes van TriplePro! Verkoop meer en bereik een grotere naamsbekendheid dankzij onze Shopping Campagnes.

Vraag een offerte aan

Google Shopping

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een platform van Google waarbij het mogelijk is om specifieke producten te promoten. Hierbij wordt een advertentie in de vorm van een afbeelding, beschrijving en de prijs van het product getoond bovenin de zoekresultaten van Google en bij de Google Shopping resultaten. Producten worden bij Google Shopping geladen uit een productfeed. Deze feed bevat per product een rij met alle specificaties van het product. Op basis van de combinatie van de productfeed, de biedingen in Google Ads en de kwaliteit van jouw eigen website, worden jouw Google Shopping advertenties getoond aan potentiële klanten. Adverteren in Google Shopping valt onder SEA (Search Engine Advertising)

 

Inhoud

 1. Waarom Google Shopping inzetten?
 2. Voordelen van Google Shopping
 3. Google Shopping uitbesteden bij TriplePro
 4. Bestaand Google Shopping Account
 5. Google Shopping account opstarten?
 6. Hoe werkt Google Shopping?
 7. Zo pakken wij het opzetten en optimaliseren van Google Shopping Campagnes aan bij TriplePro
 8. Meest voorkomende fouten bij het optimaliseren van de productfeed
 9. Google Shopping productfeed optimaliseren
 10. Wat kost Google Shopping?
 11. Kwaliteitsscore
 12. Waarom Google Shopping uitbesteden aan TriplePro?
 13. Laat ons jouw Google Shopping campagnes onder handen nemen

Google Shopping vrijblijvende offerte ontvangen?

Mogen wij jou ook helpen met een effectieve Google shopping campagne?

 • Google shopping verbeteren of Google shopping opstarten
 • Ervaren Google shopping bureau
 

 fonk

google shopping google shopping google shopping

google shopping

Waarom Google Shopping inzetten?

Voor iedere ambitieuze webshop is Google Shopping een essentieel onderdeel van de marketingactiviteiten geworden. Als verkopende partij wil je zichtbaar zijn bij zoveel mogelijk relevante zoekopdrachten. Google Shopping advertenties worden veelal vertoond bij zoekopdrachten die behoorlijk koopgericht zijn. Hierdoor zijn visuele productadvertenties een waardevol contactmoment. Door zichtbaar te zijn in Google Shopping word je getoond via een relevante en aantrekkelijke, visuele productadvertentie. Dit kun je zien als een etalage op de beste plek in de winkelstraat.

 

 

 

Voordelen van Google Shopping

Google Shopping advertenties kennen diverse voordelen:

Relevant, koopgericht verkeer:

De productadvertenties worden enkel vertoond bij relevante zoekopdrachten, waardoor jouw potentiële kopers met de juiste zoekintentie de advertenties krijgen te zien.

Visuele advertenties:

De advertenties zijn visueel ingesteld en bieden de zoeker de mogelijkheid om producten te vergelijken zonder verschillende webshops te hoeven openen.

Je betaalt per klik:

Je betaalt enkel voor verkeer dat daadwerkelijk op je advertentie klikt. Wordt er niet op je advertentie geklikt? Dan betaal je ook niets.

Campagnes monitoren:

Je krijgt relevante en waardevolle data waarmee je voor ieder product afzonderlijk de resultaten kunt meten en bijsturen.

 

 

 

Google Shopping uitbesteden bij TriplePro

Wil jij meer verkopen met je webshop? Besteed je Google Shopping dan uit aan de SEA- en Google Shopping-specialisten van TriplePro. Voor onze specialisten is Google shopping als een sport: zoveel mogelijk kliks tegen de laagst mogelijk kosten.

linkbuildingicon

Ervaring

Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met SEA en Google Shopping campagnes, waardoor het opzetten en bijsturen van de campagnes een koud kunstje is.

linkbuildingicon

Specialisme

Onze specialisten volgen regelmatig trainingen en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Google Shopping.

linkbuildingicon

Maatwerk

In overleg met jou maken wij campagnes op maat, die actief worden bijgestuurd op basis van data om zo de beste resultaten te realiseren.

icon

Tijdsbesparing

Jij bespaart tijd en kunt je richten op waar je zelf goed in bent.

linkbuildingicon

Begeleiding

Wij helpen je bij het opstellen van een campagne en marketingstrategie, waardoor je altijd een deskundige sparringpartner ter beschikking hebt. 

samen succesvoller

Samen succesvoller

Bij TriplePro geloven we in duurzame klantrelaties waar beide partijen profijt van hebben. 

Bestaand Google Shopping account

Stel je voor: meer omzet, tegen lagere kosten. Wat zou dat voor jou betekenen? Een Google Shopping campagne is nooit 'af'. Wij worden vaak gevraagd om eens mee te kijken in het account voor nieuwe kansen en verbeterpunten. Een uitdaging die wij graag aangaan. Is jouw shopping campagne ook een uitdaging? Heb jij het gevoel dat er meer uit te halen valt? Bel ons op 050-3050023 of stuur onderstaand formulier in.

Google Shopping account opstarten?

Je hebt een webshop, maar de verkoop van je producten gaat niet hard genoeg. Logisch dat je Google Shopping wilt inzetten! Maar zelf een productfeed onderhouden, een campagne structureren en de juiste biedstrategieën kiezen zie je toch niet zitten. Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn om het opstarten en beheren Google Shopping uit te besteden? Bel ons op 050-3050023 of stuur onderstaand formulier in.

SEA

 

 

Hoe werkt Google Shopping?

Met Google Shopping zet je dus advertenties in met een afbeelding, beschrijving en prijs. Om advertenties op te stellen heb je 3 dingen nodig:
 • Een productfeed / datafeed met daarin de producten waarop je wilt adverteren;
 • Een Google Merchant account waar je de datafeed inlaadt; .
 • Een Google Ads account waar je de shopping campagne in bouwt;

Vervolgens kun je je Google Shopping advertenties opzetten in vier stappen:

1. Productfeed uploaden

Hierin moet je alle productinformatie opnemen en vervolgens inladen op je Google Merchant account.

2. Campagne opzet

Vervolgens geef je de opzet van de campagne vorm. Hierbij stel je zaken in als het dagbudget, apparaten, netwerken en locaties voor jouw campagnes.

3. Advertentiegroep maken

Kies voor een productadvertentie of een showcase-advertentie en geef het bod per advertentiegroep op.

4. Campagnebeheer

Als de advertenties eenmaal lopen is het zaak om de data uit te lezen en de campagnes actief bij te sturen.

 

 

 

Zo pakken wij het opzetten en optimaliseren van Google Shopping Campagnes aan bij TriplePro

Productfeed

We beginnen bij het begin: de productfeed, ongeacht of Shopping reeds ingezet wordt. Feed optimalisaties worden gevolgd door uitvoerige analyses op campagne-, product-, en zoekwoordniveau: het uitgangspunt van onze Shoppingstrategie.

Campagne-opzet

Bovenaan in Google met de belangrijkste producten. Onze specialisten hebben maar één doel voor ogen: maximaal rendement (ROAS) uit je Google Shopping campagne halen. Geen zorgen, want we ontzorgen jou volledig bij de technische kant, als dat niet je sterkste punt is.

Campagnebeheer

De resultaten worden vanaf dag één nauwlettend gemonitord en doorlopend gebruikt om campagnes te optimaliseren. Hoe converteert een product? Welke producten verkopen goed? Welke minder? Welke productgroepen hebben hoge marges?

Rapportages

Dit koppelen we aan je terug middels overzichtelijke rapportages met heldere toelichtingen. We werken hierbij data-driven. Elke klik en conversie is meetbaar en wordt verwerkt in een duidelijke en te begrijpen rapportage. Zo halen we het maximale uit jouw online campagnes.

 

Meest voorkomende fouten bij het optimaliseren van de productfeed

Geen of onjuiste valuta geselecteerd

Een veelvoorkomende foutmelding in het Google Merchant Center is de “ontbrekende prijs” of “niet ondersteunende valuta in attribuut prijs”, die wordt veroorzaakt door het niet vermelden van de (juiste) valuta

Ontbreken van verzendinformatie

Wanneer je hier een foutmelding over ontvangt dien je de verzendkosten aan Google te verstrekken. Dit is verplicht voor iedere aanbieder. Is verzending gratis bij jouw webshop? Dan dien je dit ook aan te geven.

Verkeerde of ongeldige GTIN-code

Alle producten dienen te worden voorzien van een unieke GTIN-code, dit is een soort globale EAN-code die men het beste kent als de code onder een streepjescode. Dit dient juist te worden ingevoerd, aangezien dit bijdraagt aan de kwaliteitsscore van een advertentie.

Onvolledige productinformatie

Om een Google Shopping advertentie zo effectief mogelijk te laten functioneren dien je alle mogelijke productinformatie aan Google te verstrekken. Indien je dit niet doet kun je foutmeldingen krijgen in het Google Merchant Center en is de kans groot dat je een lagere kwaliteitsscore krijgt toegekend.

 

 

Reviews

Waarom klanten van ons houden

4.7
hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster
30 GOOGLE REVIEWS
quote quote

Topbedrijf erg professioneel

We hadden een leverancier die onze webshop niet had geupdate en niet wilde helpen. Nadat we Triplepro tegen kwamen hebben ze de gehele webshop gerepareerd en weer online gebracht. Momenteel helpen ze ons ook nog met de e-mails. Wat een verademing!

Enorm fijne samenwerking met TriplePro

Een vooruitstrevend bedrijf dat denkt in mogelijkheden. Gevuld met enthousiastelingen, creatievelingen en stuk voor stuk experts. Voor hebben ze een website gebouwd: enorm professioneel en dat allemaal in topvaart! Super tevreden!

Fantastische ervaring

Mijn bedrijf wordt super goed geholpen door Frits, echt een topper!

Een enthousiast TriplePro team heeft een prachtige en toegankelijke nieuwe website voor ons gebouwd.

Triple Pro houdt de vaart erin, is een betrouwbare partner, heeft welwillende, meedenkende, aardige, kundige en creatieve medewerkers, is flexibel, belooft uit enthousiasme weleens een beetje teveel, is dan oplossingsgericht, reageert altijd snel. Kortom een fijne partner om mee samen te werken. Met elkaar hebben we een hele mooie en fijne website gebouwd.

Het team is bereid om net die stap extra te zetten

Het team van Triple pro kan zich goed verplaatsen in de klant en denkt met de klant mee waar nodig. Kortom wij zijn een tevreden klant!

Goede en snelle communicatie maakt het samenwerken erg prettig

Ik vond het spannend met mijn nog kleine bedrijf te investeren in een marketing bureau. Tijdens een kennismakingsgesprek werd ik gerustgesteld en ik ben dit bedrijf gaan vertrouwen. Dat vertrouwen bleek terecht. De resultaten zijn ook naar alle tevredenheid!

   

 

Google Shopping productfeed optimaliseren

Om succesvolle Google Shopping campagnes te draaien is het optimaliseren van de productfeed essentieel. Onze specialisten kennen het belang van volledige informatie en goede instellingen in het Google Merchant Center als geen ander. In samenwerking met jou zorgen we ervoor dat alles wordt geoptimaliseerd, van microdata tot de productinformatie.

icon

 

 

 

vergrootglas

Wat kost Google Shopping?

De kosten van je Google Shopping campagnes heb je volledig zelf in de hand. Je kunt zelf een maximum advertentiebudget instellen per dag. Daarnaast dien je de CPC (cost per click) op te geven. Welk bedrag de CPC bedraagt hangt af van de mate van concurrentie en de kwaliteitsscore die Google je toekent. Je hebt zelf dus in de hand van wat Google Shopping kost. Met de juiste insteek en optimalisatie zou Google Shopping niks moeten kosten, maar juist omzet moeten opleveren.

 

 

 

Kwaliteitsscore

Voor de rangschikking van de Google Shopping advertenties maakt Google gebruik van een kwaliteitsscore. Deze wordt bepaald aan de hand van de kwaliteit van de je website en je productfeed. Hoe hoger je kwaliteitsscore, hoe minder je hoeft te betalen om bovenaan te worden vertoond. Meer weten hoe je beter kan worden vertoond, zonder dat je meer hoeft te betalen? Bel ons dan op 050-3050023 of vul het formulier onder aan deze pagina in!

icon

 

 

 

icon

Waarom Google Shopping uitbesteden aan TriplePro?

Google Shopping instellen hoeft niet ingewikkeld te zijn, het optimaliseren van de campagnes is daarentegen een ander verhaal. Het voornaamste voordeel van het uitbesteden van Google Shopping aan TriplePro is het in huis halen van specialisten met een hoog kennisniveau en de nodige ervaring met het optimaliseren van Shopping Campagnes. Dit betekent dat wij altijd streven naar zoveel mogelijk conversies tegen een zo laag mogelijk CPC (cost per click). Oftewel, zoveel mogelijk klikken tegen zo weinig mogelijk kosten. Hierdoor blijft je ROAS (Return On Advertising Spend) positief en zijn je advertentiecampagnes rendabel.

 

 

 

Veel gestelde vragen over Google Shopping

Voor wie is Google Shopping?

Google Shopping is voor eigenaren van een webshop met fysieke producten. Met Google Shopping worden de producten op een aantrekkelijke manier geëtaleerd in de zoekresultaten van Google.

Waarom Google Shopping gebruiken?

Google Shopping is een ideale manier om visueel zichtbaar te zijn bij potentiële klanten. De Google Shopping advertenties worden getoond bij relevante, koopgerichte zoekopdrachten. Hierdoor is de kans op conversies het grootst.

Is Google Shopping gratis?

De vertoningen in de Google zoekresultaten zijn net als bij Google Ads gratis. Wanneer een bezoeker daadwerkelijk op de shopping advertentie klikt, betaal je hiervoor.

 
Google Shopping

Laat ons jouw Google Shopping campagne onder handen nemen

Bij een goede Google Shopping campagne komt, zoals je inmiddels hebt gelezen, heel wat kijken. Duizelt het je al? Laat ons dan werken aan jouw online succes door middel van een Google Shopping campagne op maat.

Door onze jarenlange ervaring, grote kennis van zaken en toegang tot allerlei professionele tools zijn wij jouw perfecte partner op het gebied van Google Shopping.

Vul het formulier hiernaast in en wij maken graag een plan voor jou op maat. Onze specialisten kunnen niet wachten om voor jou aan de slag te gaan!

Google Shopping vrijblijvende offerte ontvangen?

Mogen wij jou ook helpen met een effectieve Google shopping campagne?

 • Google shopping verbeteren of Google shopping opstarten
 • Ervaren Google shopping bureau
 

 fonk

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact