klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Webteksten laten schrijven

Vind jij het lastig om voor jouw website goede teksten te schrijven? Dan ben je zeker weten niet de enige. De afgelopen jaren is het steeds belangrijker te geworden om online vindbaar te zijn met jouw bedrijf. Om dit voor elkaar te krijgen is het noodzaak om jouw website te voorzien van leuke en pakkende webteksten die volledig zijn afgestemd op jouw doelgroep. Maar wat moet je nou juist wel en niet opschrijven? Bij Triplepro Online Marketing weten wij als geen ander dat het schrijven van webteksten een vak apart is. Daarom nemen onze copywriters graag het werk voor je uit handen. Lees snel verder en ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen!

Contact opnemen

webteksten

Wat zijn webteksten?

Een webtekst is niets anders dan een tekst die op een website wordt geplaatst. Deze teksten staan vrijwel altijd in een tekst of in een afbeelding. Bij het schrijven van webteksten houdt de copywriter rekening met de leesbaarheid,  zoekmachineoptimalisatie en de beoogde doelgroep. Niet voor niets bestaan de beste teksten uit verschillende zoekwoorden waar jouw potentiële klanten op zoeken. Door jouw webteksten hierop te laten aansluiten zorg je er uiteindelijk voor dat de vindbaarheid van jouw website verhoogt. Hierdoor wordt deze tekst ook wel ‘content’ of ‘webcontent’ genoemd.

Bezoekers scannen tegenwoordig teksten

Het is inmiddels algemeen bekend dat een goede webtekst wonderen doet voor de online vindbaarheid. Zo zorgen deze teksten ervoor dat er meer bezoekers naar jouw website komen en er zelfs meer conversies worden verricht. Hiermee zijn webteksten al jaren de sleutel tot een hogere positie in de zoekmachine. Toch is het belangrijk om te weten dat deze teksten op een andere manier worden gelezen dan bijvoorbeeld een boek. Mensen scannen een website en bekijken daardoor de webteksten in een F-patroon. Dit betekent dat de tekst dus niet grondig van begin tot eind wordt gelezen. Voor veel ondernemers is dit dan ook het knelpunt bij het schrijven van webteksten.

Gouden regels bij het schrijven van goede webteksten

Wil jij de online vindbaarheid verhogen met behulp van goede webteksten? Dan ben je zeker weten niet de enige. De afgelopen jaren hebben namelijk ontzettend veel ondernemers een online marketing bureau in de arm genomen om beter gevonden te worden in de zoekmachine. Iets dat zeker tijdens de coronapandemie van pas kwam. Wanneer je toch liever zelf webteksten wil gaan schrijven, dan is het belangrijk om te weten hoe je dit moet doen. Daarom geven wij je hieronder enkele gouden regels waarmee iedere tekst een succes wordt:

Vergeet de zoekmachine niet

Natuurlijk schrijf je de webteksten voor jouw website in de allereerste plaats voor jouw bezoekers. Toch is het hierbij belangrijker dan ooit tevoren om de zoekmachine niet te vergeten. Google wil vandaag de dag haar bezoekers de beste content aanbieden, waardoor het noodzakelijk is om voor een hogere online vindbaarheid deze zoekmachine tevreden te stellen. Dit doe je door relevante teksten voor bepaalde zoektermen te schrijven. Zonder de juiste teksten ben je direct minder relevant wat een nadelig effect heeft op jouw posities in deze zoekmachine. Hierdoor is het bij het schrijven van webteksten belangrijk om te onthouden dat je altijd zowel voor de bezoeker als de zoekmachine schrijft. Op die manier weet je zeker dat jouw teksten relevant zijn!

Webteksten uitbesteden bij TriplePro Online Marketing

Wil je het schrijven van webteksten liever uitbesteden? Neem dan snel contact op met TriplePro Online Marketing in Groningen. Onze copywriters hebben ruime ervaring met het schrijven van webteksten die goed gelezen én goed vindbaar zijn in de zoekmachines. Wanneer je deze teksten door ons laat schrijven, dan maken we samen met jou een op maat gemaakt plan voor het behalen van jouw doelstellingen. Samen zijn we immers succesvoller.

Contact opnemen

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact