klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Waarom linkbuilding nóg waardevoller is dan je denkt 

Er zijn weinig online marketingtechnieken die zo waardevol zijn als linkbuilding. Tegelijkertijd is linkbuilding ook één van de meest ongrijpbare disciplines binnen de online marketing. Zeker als je niet zoveel verstand hebt van marketing is het nogal een vage bezigheid, ook omdat het voornamelijk op de achtergrond plaatsvindt. Wat men vaak wel weet is dat als je op een bepaald zoekwoord een #1-positie in Google wilt behalen, linkbuilding daarvoor erg belangrijk is. Maar wist je dat linkbuilding nog veel meer oplevert dan puur en alleen die ene hoge Google-positie? In deze blog leggen we je uit waarom linkbuilding nog waardevoller is dan je misschien denkt. 

Wat is linkbuilding ook alweer? 

In het kort: linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website. Hoe meer websites naar jouw website toe linken, hoe beter. Zoekmachines zoals Google zien backlinks namelijk als een soort stemmen of aanbevelingen voor jouw website. Ze dragen er dus aan bij dat jij als een autoriteit wordt gezien binnen jouw vakgebied. Ondanks dat het algoritme van Google honderden factoren meeneemt bij het bepalen van de zoekresultaten, bepalen backlinks voor grofweg 30 tot 40 procent je ranking in Google. We mogen daarom wel stellen dat linkbuilding van essentieel belang is voor het behalen van hoge posities. 

Linkbuilding zorgt voor hogere Google-posities op belangrijke zoekwoorden 

De meeste klanten die bij ons binnenkomen voor een linkbuildingcampagne willen graag beter gevonden worden in Google. Vaak hebben ze bepaalde zoekwoorden in hun hoofd waarop ze een #1-positie willen behalen. Zo kan het zijn dat een lokale fysiotherapeut graag bovenaan wil staan op fysiotherapie Groningen.

linkbuilding ranking

Praktijkvoorbeeld: op het zoekwoord linkbuilding stegen wij het afgelopen jaar van plek 8 naar 3. Mede dankzij linkbuilding!

Heb je dit doel eenmaal behaald, dan zal de betreffende website veel meer bezoeken krijgen van mensen die op dit specifieke zoekwoord Googelen. Maar daar blijft het niet bij! Want een dergelijke #1-positie levert nog veel meer op: dit noemen we de bijvangst. 

Bijvangst per pagina 

Bij linkbuilding is het doel vaak om een specifiek zoekwoord hoger in Google te krijgen, zoals het eerdergenoemde fysiotherapie Groningen. Maar als je backlinks plaatst, dan doe je dat naar een specifieke pagina, en in de meeste gevallen rankt een pagina op heel veel verschillende zoekwoorden. De backlinks maken de pagina sterker, en als gevolg hiervan zullen vrijwel alle zoekwoorden waar die pagina op rankt stijgen. Denk bijvoorbeeld aan variaties als fysiotherapeut Groningen of fysio Groningen. Aan het einde van de rit haal je hierdoor dus nóg meer bezoekers en binnen. 

Bijvangst voor de hele website 

Dan is er nog een ander type bijvangst: die voor de gehele website. Dankzij linkbuilding versterk je de domeinwaarde van je website. Hoe hoger deze is, hoe groter de kans dat je hoog scoort in Google. Jouw linkbuildingactiviteiten hebben dus niet alleen een positief effect op de pagina waar je links naartoe plaatst, maar op álle pagina's op je website. En dat betekent nog meer bijvangst!  

linkbuilding grafiek

Praktijkvoorbeeld: Het organisch verkeer (oranje lijn) van bovenstaande klant stijgt naarmate het aantal verwijzende domeinen (blauwe lijn) stijgt.

Linkbuilding betekent resultaat voor de lange termijn 

Dankzij alle bijvangst levert linkbuilding je dus veel meer op dan je misschien denkt. En het mooie is: van de resultaten die je behaalt blijf je ook op de lange termijn profiteren. Het kan soms even duren voordat je resultaat ziet, maar dit resultaat is wel duurzaam. Stop je met linkbuilding, dan blijven je Google-posities namelijk behouden. Je hebt er dus jarenlang profijt van!  

Ook beginnen met linkbuilding? 

Wil jij ook profiteren van de waarde van linkbuilding? Dan is het slim om hier een professioneel online marketingbureau voor in te schakelen. Door onze jarenlange ervaring, grote kennis van zaken en toegang tot allerlei professionele tools zijn wij jouw perfecte partner op het gebied van linkbuilding. Interesse? Dan maken we graag een afspraak voor een (digitaal) kopje koffie! 

Afspraak maken

portret hedser martijnscholtens websize preview
Auteur: Hedser de boer
SEO LEAD & SECURITY OFFICER
  hedser@triplepro.nl

 

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact