klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

De toegevoegde waarde van infographics

Soms is iets met woorden niet goed uit te leggen. Je hebt misschien te veel woorden nodig om iets duidelijk te maken. Maar misschien is de situatie of het proces ook wel te complex om met woorden te beschrijven. Toch wil je heel graag de boodschap overbrengen, maar hoe? In deze gevallen kun je gebruik maken van infographics.

Contact opnemen

Wat is een infographic?

Een infographic is een visuele weergave van informatie. In plaats van het schrijven van een blog of artikel wordt er een afbeelding gebruikt die alles uitlegt. Een infographic wordt vaak gebruikt om complexe situaties, processen, diensten en producten weer te geven.

Waarom zijn infographics zo effectief?

Websitebezoekers zijn vluchtig. Zodra ze ergens moeite voor moeten nemen daalt de motivatie. Dit moet toch makkelijker kunnen, denken ze. Het is lastig om processen of complexe situaties tekstueel aantrekkelijk over te brengen.

Met een infographic help je de bezoeker om jouw content te consumeren. Jij hebt de moeite genomen om de bezoeker te helpen. Om het eenvoudiger te maken.

Het resultaat is dat de gemiddelde bezoeker meer onthoud van je verhaal, meer tot zich neemt en langer op de pagina blijft. En als je het echt goed doet, dan is de kans groot de bezoeker jouw afbeelding gaat delen met anderen. Wat een extra voordeel voor linkbuilding met zich mee brengt.

Contact opnemen

Infographics in cijfers

Maak je gebruik van een infographic, dan zal 80% van de lezers onthouden wat jij doet of kan, tegenover 20% van de lezers wanneer je dit zou uitleggen door middel van tekst. Dat zijn interessante cijfers. Dat kan online het verschil maken tussen geen en veel conversies.

Waar kun je gratis infographic maken?

Er zijn online genoeg website waar je gratis infographics kunt maken. Bekende voorbeelden hiervan zijn: Vizualize.me, Piktochart en Canva.

Weet wel dat het maken van een infographic nog niet zo makkelijk is. Houdt rekening met de boodschap, lettertype, kleurgebruik, uitlijning en verdere visuele toevoegingen. De belangrijkste uitgangspunten: duidelijk en aantrekkelijk.

Contact opnemen

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact