klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Wat zijn backlinks?

Een backlink is een link van een andere website naar jouw website. Backlinks zijn voor de zoekmachines zoals Google belangrijk om te bepalen hoe populair jouw website of webpagina is. Hoe meer backlinks, hoe meer positieve aanbevelingen je eigenlijk hebt van andere websites. En als je veel goede backlinks hebt ga je hoger scoren in de zoekmachine. Wil je meer backlinks? Dan moet je aan de slag met linkbuilding en daar helpen wij je graag mee.

Mogen wij jou ook helpen met effectieve linkbuilding?

linkbuilding review

Succesvolle linkbuilding strategie

 

 

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Om antwoord te geven op de vraag waarom backlinks belangrijk zijn, is het noodzakelijk om het nut van backlinks in kaart te brengen. Want waarom zorgen (goede) backlinks voor een positief effect op jouw posities in Google? Wanneer er op een juiste manier gebruik wordt gemaakt van linkbuilding, oftewel het actief vergaren van backlinks, kan dit jouw domein autoriteit verhogen. Hoe hoger jouw domein autoriteit, hoe belangrijker jij bent volgens Google. Om jouw domein autoriteit te verhogen, heb je dus kwalitatieve backlinks nodig. Om deze reden zijn backlinks nog altijd enorm belangrijk. 

Backlink kwaliteit

Elke website en pagina heeft een bepaalde waarde opgebouwd en kan de waarde door links doorgeven aan andere pagina’s en websites. De linkwaarde wordt mede bepaald door de kwaliteit van de linkende website. Hoe hoger de 'Pagerank' van de website, hoe interessanter het is om daar een backlink van te verkrijgen. Jouw website groeit door de kwaliteit van de verkregen backlink.

Wat is een goede backlink?

Wat maakt een backlink een goede backlink? Er zijn een paar zaken waar rekening mee gehouden moet worden bij het vergaren van goede backlinks. Zo moeten de backlinks relevant zijn voor jouw website. Laten we zeggen dat jij een bouwbedrijf hebt, dan is een link van een ander relevanter dan een link van een schoenenwinkel. 

Een ander belangrijk punt is dat jouw backlinks zo natuurlijk mogelijk vergaard moeten zijn. Dit is in de realiteit echter heel erg lastig. Wanneer wij dan ook aan linkbuilding doen, doen wij dit op zo’n natuurlijk mogelijke manier. 

Een punt dat vaak wordt vergeten bij een goede backlink is de anchor tekst. Een anchor tekst is het stukje tekst of het woord waarachter de uiteindelijke link geplaatst zal worden. 

De ideale backlink?

De perfecte backlink die je kunt aanvragen is bij je concurrent. Wat? Inderdaad, als we kijken naar hoe de Google algoritmes opgebouwd zijn kunnen we niet anders concluderen dat website-content de voornaamste rol speelt. Met andere woorden: Pepsi Cola en Coca Cola hebben in de ideale Google-wereld linken naar elkaars website toe. Ze zitten in dezelfde branche en zijn beide grote namen. Als je als frisdrank maker een positieve aanbeveling krijgt van Coca Cola dan ben je toch trots?

Backlinks analyseren

Backlinks zijn belangrijk voor de Google posities van je website. Door middel van tools zoals Siteexplorer van Moz kun je de backlinks analyseren en kan je het volgende inzien: het aantal backlinks, de waarde van deze links en de anchortekst.

Hoe backlinks te verkrijgen

Er zijn meerdere technieken om goede backlinks te verkrijgen.

  1. Link ruilen met andere webmasters
  2. Backlinks plaatsen in blogs op andere websites
  3. Schrijven van interessante content waar anderen graag naar toe linken als bron
  4. Via social media backlinks verkrijgen
  5. Kopen van links

Wat wordt jouw backlink-strategie?

Backlinks hebben veel waarde, maar kunnen je ook erg pijn doen als je het niet goed aanpakt. Wil je een backlink strategie voor jouw website laten maken?

Linkbuilding offerte laten maken

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact