Contact opnemen?
4.7 / 5 - 61 Beoordelingen

Wat zijn backlinks?

Een backlink is een link van een andere website naar jouw website. Backlinks zijn voor de zoekmachines zoals Google belangrijk om te bepalen hoe populair jouw website of webpagina is. Hoe meer backlinks, hoe meer positieve aanbevelingen je eigenlijk hebt van andere websites. Wil je meer backlinks? Dan kunnen wij je helpen met linkbuilding.

 

Mogen wij jou ook helpen met effectieve linkbuilding?

linkbuilding review

Succesvolle linkbuilding strategie

 

 

Backlink kwaliteit

Elke website en pagina heeft een bepaalde waarde opgebouwd en kan de waarde door links doorgeven aan andere pagina’s en websites. De linkwaarde wordt mede bepaald door de kwaliteit van de linkende website. Hoe hoger de 'Pagerank' van de website, hoe interessanter het is om daar een backlink van te verkrijgen. Jouw website groeit door de kwaliteit van de verkregen backlink.

Backlinks analyseren

Backlinks zijn belangrijk voor de Google posities van je website. Door middel van tools zoals Siteexplorer van Moz kun je de backlinks analyseren en kan je het volgende inzien: het aantal backlinks, de waarde van deze links en de anchortekst.

De ideale backlink?

De perfecte backlink die je kunt aanvragen is bij je concurrent. Wat? Inderdaad, als we kijken naar hoe de Google algoritmes opgebouwd zijn kunnen we niet anders concluderen dat website-content de voornaamste rol speelt. Met andere woorden: Pepsi Cola en Coca Cola hebben in de ideale Google-wereld linken naar elkaars website toe. Ze zitten in dezelfde branche en zijn beide grote namen. Als je als frisdrank maker een positieve aanbeveling krijgt van Coca Cola dan ben je toch trots?

Hoe backlinks te verkrijgen

Er zijn meerdere technieken om goede backlinks te verkrijgen.

  1. Link ruilen met andere webmasters
  2. Backlinks plaatsen in blogs op andere websites
  3. Schrijven van interessante content waar anderen graag naar toe linken als bron
  4. Via social media backlinks verkrijgen
  5. Kopen van links

Wat word jouw backlink-strategie?

Backlinks hebben veel waarde, maar kunnen je ook erg pijn doen als je het niet goed aanpakt. Wil je een backlink strategie voor jouw website laten maken?

Linkbuilding offerte laten maken

Wil jij meer omzet, naamsbekendheid en klanten?   Gratis groeiscan ontvangen