klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

LUNA CMS versus Wordpress

Waarom gebruik je een eigen CMS als je Wordpress hebt?

Die vraag krijgen wij weleens van klanten, maar vooral van andere (bevriende) marketingbureaus. En terecht! Je kan het een beetje zien als David tegen Goliath.

Marketing i.p.v. techniek

Wij kunnen ons bezig houden met marketing in plaats van techniek. Doordat we de techniek stabiel en centraal hebben opgelost gaat onze tijd niet zitten in zaken als:

Wij stoppen onze tijd liever in de marketing van je website:

Luna werkt centraal.

Centraal vanuit één systeem. In dat systeem draaien honderden websites. Normaliter moet een webbouwer websites technisch onderhouden. Bij Wordpress doe je dat één voor één, wij doen dat voor alle websites in één keer. Dat is de grote kracht. Het werkt altijd op dezelfde manier en hebben zaken gestandaardiseerd hierdoor houden we het overzichtelijk en beheersbaar.

Dit heeft voor jou als klant het voordeel dat:

Hierdoor besparen we héél véél tijd waardoor we goedkoper kunnen leveren.

What you see is what you get

Het is in Luna erg eenvoudig om je website zelf aan te passen. Zaken als afbeeldingen toevoegen, teksten wijzigen en pagina’s aanmaken worden daardoor direct ‘’visueel’’ en je ziet direct wat je doet.

Onze ervaringen met Wordpress zijn dat het onoverzichtelijk is en dat het voor een leek relatief lastig is om te leren. De mogelijkheden zijn onbeperkt waardoor het veel kan maar ook erg overzichtelijk wordt voor gebruikers met weinig of géén CMS-ervaring. Luna heeft voor gebruikers alle ‘onnodige’ knoppen geschrapt waardoor je alleen de belangrijkste zaken kan aanpassen (dit zijn 95% van de gevallen alleen de tekst en afbeeldingen). Alle overige zaken regelen wij voor je.

Grootste voordelen van Luna

Het grootste voordeel voor onze klanten is dat we veel efficiënter kunnen produceren en effectiever onderhouden waardoor onze tijd zit in marketing en niet in dure programmeurs. En desondanks toch de kwaliteit qua design, snelheid en technische oplossing kunnen leveren die we willen.

Doordat het systeem is gebouwd voor zoekmachine marketing hebben we een voorsprong in de zoekmachines. Dit komt voornamelijk door de ‘’schone code’’ die wordt gegenereerd.

Grootste nadelen van Luna

Het nadeel is dat we niet overal losse plugins voor hebben of nieuwe fancy effectjes eenvoudig kunnen toevoegen. Wordpress heeft dat wel, dat komt omdat elke programmeur (opensource) voor Wordpress kan ontwikkelen, daarom is het zo populair geworden.

Luna is niet op een eigen (ftp) server te draaien. Omdat Luna centraal draait kan je het niet op je eigen server draaien. Hierdoor zit je met je puur qua code aan Luna ‘vast’.

 

Kortom.

Beide systemen hebben voor- en nadelen. Wij zweren bij Luna, omdat het ons de mogelijkheid geeft heel efficiënt heel veel websites te onderhouden van goede kwaliteit. Dit vertaalt zich naar de volgende klantvoordelen:

Gratis offerte & groeiscan

 

De conclusie:

Wij hebben Luna ontworpen voor het genereren van bezoekers en conversies. De grondslag van Wordpress was om mensen gratis te laten bloggen.

En toch zijn we vele malen kleiner, maar we weten allemaal hoe het tussen David en Goliath is afgelopen.

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact