1

Wat is een display advertentie?

advertising

Een display advertentie is een vorm van online adverteren en is een onderdeel binnen een display campagnestrategie. Het is te vergelijken met advertenties in traditionele media (de krant, magazines, vakbladen, langs de weg etc.) alleen dan digitaal. Je kunt met de display advertenties adverteren op andere websites via een display advertentienetwerk. De advertenties bestaan vaak uit video’s, bewegende afbeeldingen en tekst.

Plaatsing

Je kunt gebruik maken van automatische plaatsingen of zelfgekozen plaatsingen. Dit houdt verband met de targeting en campagnetypen binnen de Google Display Netwerk, waar de website bij aangesloten moeten zijn om de advertenties te kunnen laten vertonen. Bij automatische plaatsingen wordt vaak gebruik gemaakt van targeting via zoekwoorden of onderwerpen. Je segmenteert de mogelijkheden en Google doet de rest in tegenstelling tot zelfgekozen plaatsingen. Weet je zeker op welke websites jouw doelgroep zit? Dan kun je ook die website kiezen als zelfgekozen plaatsing.

Bestandtypen & formaten

De beeldadvertenties kunnen bestaan uit GIF, JPG en PNG-extensies in de volgende formaten:

Vierkant en rechthoekig               

Skyscraper          

Leaderboard      

Mobiel  

Het doel en de meerwaarde?

De advertenties worden ingezet om bezoekers met het bedrijf kennis te laten maken, meer verkeer de website te krijgen en om mensen die al een bezoek aan de website hebben gebracht weer teruglokken naar de website. Dat maakt display advertising zeer geschikt voor branding en voor remarketing campagnes.

Display advertising kosten

In vergelijking met zoekadvertenties zijn de kosten voor display advertenties relatief laag. De advertenties worden vaak ingekocht op basis van CMP (kosten per 1000 vertoningen) of CPC (kosten per klik). Met een beperkt kun je veel vertoningen en klikken naar de website genereren. Hierdoor is het website een aantrekkelijk advertentiekanaal.

 

Ook benieuwd naar online advertising voor jouw website?

Bekijk hoe wij online adverteren aanpakken.

Jouw doelen worden onze doelen.   TP Doel bespreken


 
 

Privacy Waarbog

DDMA

8,5
klanten vertellen
42 Beoordelingen
zelf beoordelen bekijk beoordelingen

Beoordeling door klanten :
8.4/10 - 38 beoordelingen


Facebook TriplePro  LinkedIn TriplePro

Algemene voorwaarden | Disclaimer