Contact opnemen?
 9.1 / 10 - 125 Beoordelingen

Gratis adviesgesprek

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising of – in het Nederlands – zoekmachine adverteren. SEA is, naast SEO, een belangrijke vorm van online marketing om meer bezoekers te trekken naar je website of webshop. Door via Google Ads te adverteren op bepaalde zoekwoorden kun je jouw website helemaal bovenin de zoekresultaten van Google krijgen, en daarmee in een korte tijd veel extra verkeer genereren. Een SEA-campagne opzetten is niet zo moeilijk, maar duurzame groei realiseren en tegelijkertijd de prestaties stabiel houden is een vak apart.

Inhoud

 

 1. Wat is het verschil tussen SEA en SEO?
 2. Waarom investeren in SEA?
 3. Beheer Google Ads-campagne uitbesteden bij TPOM
 4. Hoe werkt Google Ads?
 5. Bieden
 6. Kwaliteitsscore
 7. Wat kost Google Ads?
 8. Zo zit een Google Ads-campagne in elkaar
 9. Advertenties maken
 10. Automatisering
 11. Wat je kunt verwachten van een SEA-campagne bij TriplePro

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

De termen SEA en SEO kom je binnen de online marketing erg vaak tegen. Maar wat is precies het verschil?

 

Waarom investeren in SEA?

Voor ieder bedrijf dat het optimale uit de onlinewereld wil halen is SEA een essentiële marketingtechniek. Toch denken veel mensen wel zonder SEA te kunnen, aangezien ze al investeren in SEO. Waarom zou je beide nodig hebben? Hier zijn verschillende redenen voor. Zo is uit onderzoek gebleken dat het overgrote deel van de bezoekers dat binnenkomt via Google Ads, niet gecompenseerd hadden kunnen worden vanuit de organische resultaten (SEO). Een groot deel van deze mensen scrollt namelijk niet ver genoeg om tot de organische zoekresultaten te komen. SEA is daarnaast uitermate geschikt als je op zoek bent naar snel resultaat. Ook kun je er mensen mee bereiken die nog niet actief op zoek zijn naar jouw product of dienst. En ten slotte is je geld altijd goed besteed. Je betaalt namelijk alleen voor het behaalde resultaat, zoals een klik of een vooraf ingestelde conversie.

Beheer Google Ads-campagne uitbesteden bij TPOM

Wil jij meer bezoekers en conversies op jouw website om te blijven groeien? Besteed dan je Google Ads campagne uit aan de SEA-specialisten van TriplePro. Wij helpen ondernemers al jaren op een succesvolle manier aan meer online succes.

 

SEA artikelen

SEA is de afkorting van Search Engine Advertising, oftewel adverteren in de zoekresultaten. Wil jij een echte SEA specialist worden? Meld je aan voor de SEA-training.

 

Wil jij meer omzet, naamsbekendheid en klanten?   Gratis groeiscan ontvangen