klantenvertellentpom 9,0 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 131 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Wat is domein autoriteit (domain authority)?

Versterk jouw domein in 6 concrete stappen.

Domein Autoriteit is een nummer van 1 tot 100 wat de waarde van je internetdomein aangeeft. Het is ontwikkeld door Moz , een gevestigd Amerikaans Internetbedrijf. De hoogte van het cijfer geeft een goede indicatie van je posities in de zoekmachine.

Volgens Moz heeft de gehele (technische) SEO opbouw van jouw website invloed op de score maar is het voornamelijk de kracht van het linkprofiel dat de hoogte van de score bepaald. 

Wees niet gevreesd als je niet in de buurt komt van de 100 alleen de Googles en Facebooks van deze wereld bereiken dat. Het is ook een stuk eenvoudiger om van 20 naar 30 te gaan dan van 70 naar 80.  

Linkbuilding is zeer interessant voor het verbeteren van de domeinwaarde en Google posities.

In 6 stappen een hogere domein autoriteit

Stap 1: Zorg dat je technische SEO op orde is

Gelukkig is TriplePro gespecialiseerd in technische SEO en hoef je als klant van TriplePro hier geen zorgen om te hebben. Nu niet, nooit niet :)

Stap 2: Ontwikkel deelbare content

Content dat helpt mensen een antwoord te krijgen op de vraag waarmee zij zitten zorgt voor een hoge deelbaarheidsfactor. Je helpt mensen en daar worden mensen blij van. 

Stap 3: Zorg voor een sterke interne linkstructuur

Een interne linkstructuur helpt mensen sneller naar een antwoord op een vraag. Tevens zorgt het voor een sterk netwerk van links op jouw website en daar houden de zoekmachines van.

Stap 4: Verwijder giftige linkjes.

Irrelevante links voegen niks toe. Sommige zijn zelfs giftig en kunnen een negatieve invloed hebben op je rankings en domein autoriteit. Het beste is om deze te verwijderen. Dit kan je doen via een tool van Google zodat Google ze niet mee neemt in de ranking, dan zijn ze nog niet verwijderd dus het beste is dan nog wel om ze te laten verwijderen. 

Stap 5: Wees geduldig

Voor het opzetten van een effectieve contentstrategie moet je geduld hebben. Waar de meeste mensen opgeven, moet jij door gaan. Het hebben van een sterk domein heeft jouw bedrijf op de lange termijn veel profijt van. Het verkrijgen van goede links kan soms maanden duren..

Stap 6: Zorg voor een relevante linkprofiel

In de ideale wereld heeft Coca Cola een link op Pepsi staan. Een link op Sisi is ook super. Het is immers beide frisdrank. Een link op bijvoorbeeld linkparadijs.nl voegt daarentegen niks toe. Je kan beter focussen op 1 goede link dan 100 slechte.

Hoe doe ik dat allemaal?

Natuurlijk kan TriplePro je hier goed bij helpen omdat veel ondernemers dit boven de pet gaat. Wil je het toch zelf proberen?

Stel jezelf dan de volgende vraag:

‘’Ben ik hiermee relevant voor mijn bezoeker?’’

Beantwoord je die vraag met JA, dan direct doen. Bij twijfel, doe het dan niet.

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten

 

Gratis groeiscan

 

contact