klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Waarom gebruik maken van videomarketing in Google Ads?

Dat videomarketing in de lift zit is je vast niet ontgaan, maar wat is het en wat kan jij ermee. Dit gaan wij je proberen uit te leggen doormiddel van deze blog. Een video zegt ook veel meer dan woorden, maar zonder strategie en de kennis ben je nergens.

Wat is videomarketing in Google Ads?

Met videomarketing kun je adverteren in vaak bezochte kanaal Youtube en in het Google display netwerk. Het voordeel om dit via Google Ads te doen is dat je specifiek op locatie of leeftijd kan instellen. Het is een relatief goedkope manier om meer naamsbekendheid te krijgen.

Gratis offerte & groeiscan

De verschillende indelingen in Google Ads

InStream-advertenties

In dit geval laat je jouw video voor of na een andere video in Youtube of Google zien. In dit geval heeft de kijker de keus om na 5 seconden de advertentie weg te klikken. Je betaalt alleen als de kijker meer dan 30 seconden de video bekijkt of als de video korter is als 30 seconden wanneer de kijker de hele video heeft gezien.

InStream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen.

In dit geval kan je de advertentie niet weg klikken. Dit gebruik je wanneer je wilt dat de kijker de hele video ziet. Deze advertentie is maximaal 15 seconden en wordt weer voor of na een video afgespeeld. De kosten worden in rekening gebracht doormiddel van de aantal vertoningen. Dit gaat doormiddel van doel-CPM (kosten per duizend vertoningen). Dit betekent dat je pas betaald wanneer de advertentie 1000 keer is vertoond.

Bumpers advertenties

Deze vorm van videoadvertenties mag maximaal maar 6 seconden zijn. Verder worden ze hetzelfde vertoond als de InStream advertenties. Het verschil zit hem in dat je deze advertentie niet kan overslaan. Het doel van deze advertenties is vooral om naamsbekendheid te creëren. Deze advertentie betaal je per vertoningen.

Outstream-advertenties

Deze advertentie is alleen voor mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Deze advertenties beginnen zonder geluid, wanneer de gebruiker op de advertentie klikt dan pas hoor je het geluid. Je betaald pas wanneer meer dan de helft van de advertentieruimte op het scherm twee seconden of meer wordt weergegeven. Deze functie is nog niet beschikbaar op YouTube. Er worden pas kosten in rekening gebracht op basis van zichtbare kosten per duizend vertoningen.

Discovery-advertenties

Deze advertenties bestaan uit een miniatuurafbeelding. Het spoort de gebruiker aan om erop te klikken en de video te bekijken. De video wordt vervolgens op YouTube weergegeven. De kosten worden pas in rekening gebracht wanneer een kijker erop klikt.

Starten met videomarketing?

Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden voor je bedrijf.

Gratis offerte & groeiscan

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact