klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Wat is een anchor tekst?

Hoe herken je anchorteksten?

Een anchor tekst, ook wel anker tekst en linkteksten genoemd, is de tekst waarmee een link gekoppeld is. Een anchor tekst is dus altijd klikbaar, omdat het een verwijzing is naar een andere pagina. In de meeste gevallen worden anchor teksten onderstreept en zijn ze te herkennen aan hun onderscheidende kleur ten opzichte van de rest van de tekst.

Om een voorbeeld te geven van een anchor tekst zal ik gebruik maken van een interne link. De tekst ‘interne link’ is hier de anchor tekst. Wanneer je erop klikt wordt je verwezen naar een pagina over interne link. Een ancher tekst kan ook worden gebruikt voor backlinks naar andere websites.

Mogen wij jou ook helpen met effectieve linkbuilding?

linkbuilding review

Succesvolle linkbuilding strategie

 

 

Zijn anchorteksten belangrijk voor SEO?

 Google beoordeelt een website op meer dan SEO 200 factoren, ook op anchor teksten. Wanneer je gebruikt maakt van relevante anchor teksten, zal Google dit meenemen in de zoekresultaten.

Een goed voorbeeld van de impact die anchor teksten kan hebben op je website is die van Adobe Reader. Wanneer je in Google ‘klik hier’ intypt, zie je dat de website van Adobe bovenaan komt te staan. Adobe zelf heeft niets te maken met ‘klik hier’ en deze woorden zijn niet eens te vinden op de website van Adobe.

Maar omdat de meeste Nederlandse websites naar de website van Adobe Reader linken met de anchortekst ‘klik hier’ is dit volgens Google erg relevant voor Adobe en staat daarom bovenaan.

Google Penguin beoordeelt goede en slechte anchorteksten

Anchorteksten werden misbruikt om hoger in Google te komen door gebruik te maken exacte zoektermen. In het voorbeeld van Adobe Reader kun je lezen hoe krachtig het gebruik van anchorteksten zijn. Door dit te manipuleren en in plaats van ‘klik hier’ alleen maar zoekwoorden te gebruiken kon je op deze zoekwoorden gaan ranken. Met de Penguin update van Google wordt het nog belangrijker om relevante anchorteksten te gebruiken, een natuurlijk linkprofiel. Geen slechte kwaliteit linkteksten. Met een slecht linkprofiel loop je het risico van een penalty en dan is al het werk voor niets geweest.

Tip voor goede anchorteksten

Gebruik altijd een relevante anchor tekst voor de pagina waarnaar je verwijst.

Fout: Klik hier voor online marketing tips.

Goed: lees de 10 gouden online marketing tips op onze website.

Door relevante ankerteksten te gebruiken kan de zoekmachine en de bezoeker beter beoordelen wat er op de pagina achter de link staat.

‘Klik hier’ geeft weinig informatie en kan in principe overal over gaan. ‘de 10 gouden online marketing tips’ geeft Google informatie over de pagina waarnaar verwezen wordt. Daarbij maak je zo gebruik van een relevante long tail keyword.

Soorten anchorteksten en voorbeelden

Merknaam:

TriplePro Online Marketing

Standaard:

Klik hier voor alles over domeinwaarde

Zoekwoorden:

Wat is linkbuilding

Url:

www.onlinemarketing.triplepro.nl

Weet wat je doet als het om linkbuilding gaat

Wil je zeker zijn dat je geen penalty krijgt of dat de links niet effectief zijn? Het is een belangrijk onderdeel van SEO, maar je moet het om een goede manier gebruiken. Wil je meer weten? Vraag het ons gerust.

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact