klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Binnen 6 maanden op #1!

Algemene introductie

Benefit Studio is een personal training studio in Den Haag. Opgericht en gerund door Marcel Keppel richt Benefit Studio zich op personal training in het hoge segment. Alle trainers van Benefit Studio hebben de hoogst mogelijke certificering (EREPS-niveau 5) en daarmee het hoogste kennisniveau in de Benelux.  

Toen er een nieuwe website werd ontwikkeld kwam er oog voor SEO. De content werd hiervoor ingericht, maar waar de website van Benefit Studio eerst voornamelijk afhankelijk was van zoekadvertenties om verkeer naar te website te leiden, werd het doel nu om het verkeer van verschillende kanalen naar de website te leiden en minder afhankelijk te worden van enkel zoekadvertenties. De belangrijkste zoektermen voor Benefit Studio om op te ranken werden duidelijk na zoekwoordonderzoek. Dit waren namelijk:

Benefit Studio rankte op positie 17, 16 en nog helemaal niet. Inmiddels staan we op de Nederlandse termen op de eerste positie en op de Engelse term op positie 3.

Het doel

Het doel van Benefit Studio is om op lange termijn uit te breiden en personal training studio's door het hele land te hebben. Hiervoor is groei nodig, en voor groei is (online) marketing essentieel. De SEO-doelstelling voor deze partij was om de nummer 1 organische positie op de termen ‘Personal training Den Haag’ & ‘Personal trainer Den Haag’ te bemachtigen. 

Werkwijze

Om de top 3 te bereiken op de zoekwoorden ‘personal training Den Haag’ en ‘personal trainer Den Haag’ zijn we als volgt te werk gegaan:

We zijn begonnen met een nulmeting en het analyseren van de pagina's. Waar liggen de verbeterpunten? Wat moeten we aanpakken om concurrenten te verslaan? Dit hebben we geanalyseerd aan de hand van de 3 pijlers van SEO: content, autoriteit en techniek. Door de belangrijkste pagina's te optimaliseren op basis van deze 3 pijlers hebben we voor mooie positiestijgingen gezorgd.

Doel behaald

Na een linkbuildingtraject van zo'n 6 maanden was de doelstelling behaald. Dit kwam vanzelfsprekend met een toename van vertoningen en klikken, zoals te zien in de onderstaande grafiek.

benefitstudio

Organisch verkeer juni 2022 t/m mei 2023.

De toekomst

Inmiddels heeft Benefit Studio een tweede personal training studio geopend in centrum Den Haag en zijn ze bezig met het opzetten van een derde! Wij hopen nog lang samen succesvoller te zijn samen met Benefit Studio! 🚀

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact