klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
 • Full-service marketing bureau sinds 2008
 • Premier partner Google & Facebook partner
 • Fonk 150 best agencies 2022
 • Partner in groei, samen succesvoller

Facebook Live

Een goede manier om realtime contact te maken met je volgers of met je doelgroep is Facebook Live. Dit is een tool om mee uit te zenden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een virtueel evenement of een vraag- en antwoordsessie. Voordelen hiervan zijn dat je in contact kunt komen met je doelgroep vanaf elk apparaat en op iedere locatie. Daarnaast is het zeer interactief en sociaal. Je kunt direct reageren op vragen die er ontstaan bij je publiek. Ook is dit een goede functie om mee te groeien en verbinding te maken met je publiek. Het enige wat je nodig hebt is de Facebook-app op een mobiel apparaat of een camera en streamingssoftware op een computer.

Social media analyse ontvangen

Hoe ga je live op Facebook?

Je kunt uitzenden op je profiel, pagina, groep of evenement. Overal ter wereld waar je toegang hebt tot Facebook is het mogelijk om live te gaan. Live gaan via de Facebook-app op je mobiel werkt als volgt:

 1. Ga naar de plek waar je je livestream wilt publiceren.
 2. Onderaan de berichtsamensteller vind je de knop ‘Live’, tik hierop.
 3. Voeg hierna een beschrijving toe aan je video. Ook is het mogelijk om mensen te taggen of in te checken op een locatie.
 4. Druk hierna of ‘Livevideo starten’.
 5. Wil je stoppen met je uitzending? Klik dan op voltooien.

Naast de Facebook-app, is het ook mogelijk om met je mobiel live te gaan via de app ‘Studio voor makers’:

 1. Open de app.
 2. Druk rechtsboven op het pictogram van de pen en het papier (op het tabblad ‘Startpagina’ of ‘Berichten’).
 3. Selecteer de optie ‘Live'.
 4. Voeg hierna een beschrijving toe aan de video. Hier is het ook weer mogelijk om vrienden te taggen of bijvoorbeeld een activiteit toe te voegen.
 5. Druk hierna op Livevideo starten.
 6. Wil je stoppen met je uitzending? Klik dan op voltooien.

Naast de twee bovenstaande mobiele opties is het ook mogelijk om live te gaan op Facebook via een computer. Je wordt bij deze optie meteen doorgestuurd naar Live Producer. Hierbij is het ook mogelijk om geavanceerde streamingsoftware en productieapparatuur te gebruiken. Hoe werkt dit?

 1. Klik bovenaan op ‘Wat ben je aan het doen?’
 2. Druk op de drie stippen en daarna op Livevideo. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar Live Producer.
 3. Maak een beschrijving voor je video.
 4. Druk linksonder op ‘Live gaan’.

Welke tools zijn er voor Facebook Live?

Binnen Facebook Live zijn er een aantal interactieve tools die ervoor zorgen dat je de interactie met je doelgroep kunt aangaan. Daarnaast geeft dit ook meer controle over de manier waarop deze interactie plaatsvindt. Belangrijke tools zijn onder andere: uitgelichte links, livepolls en live opmerkingen beheren. Uitgelichte links zorgen ervoor dat je uitgaande links tijdens je live-uitzending kunt delen. Bijvoorbeeld een link naar je webshop of blog die je hebt geschreven. Door middel van livepolls is het mogelijk om direct feedback te krijgen vanuit je doelgroep. Live opmerkingen beheren zorgt ervoor dat je het gesprek rond je inhoud kunt beheren. Ook is het mogelijk om hier een specifieke kijker voor aan te wijzen. Naast deze opties zijn er nog een aantal andere tools die gebruikt kunnen worden. Mocht je hier meer over willen weten, dan vertelt één van onze social media experts je daar graag meer over.

Contact opnemen

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact