klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
 • Full-service marketing bureau sinds 2008
 • Premier partner Google & Facebook partner
 • Fonk 150 best agencies 2022
 • Partner in groei, samen succesvoller

Waarom https gebruiken voor je website

afbeelding slot

Wanneer je op het punt staat om op vakantie te gaan, trek je dan gewoon de deur achter je dicht? Of behoor jij tot de grootste groep mensen die met de sleutel de deur op slot draait? Misschien nog een lampje aan voor ‘s avonds en de buren vraagt om op de planten te letten. Van je buren verwacht je dan toch dat zij de deur ook met de sleutel op slot draaien?

Bezoekers van jouw website verwachten niks minder. Wanneer zij besluiten jouw contactformulier in te vullen, willen zij dat er vertrouwelijk met hun gegevens wordt omgegaan.

Wie belangrijke informatie verstuurt, doet dat niet op een ansichtkaart. De postbode en alle huisgenoten kunnen immers meelezen. We doen brieven daarom in een envelop om een stukje privacy toe te voegen. Dit is feite ook wat er op een website gebeurt wanneer deze een https verbinding heeft.

Hoe beter de beveiliging, hoe beter het gevoel van jouw potentiële klant. Voor website is het https een soort extra beveiligende laag tussen website en de server. Hiervoor moet je een SSL certificaat installeren op je website.

Het SSL Certificaat en de HTTPS verbinding zijn te herkennen aan het groene slotje in de browserbalk. Hoe werkt dat dan en wat is SSL precies? Je leest het hier onder.

SSL staat voor Secure Sockets Layer

Het is simpelweg een extra laag beveiliging over jouw website. Het bekendste voorbeeld dat we je hier bij kunnen geven is het contactformulier op jouw website. Hieronder kun je lezen wat er gebeurt wanneer jouw bezoeker het formulier verstuurt met en zonder een HTTPS verbinding.

verschil http https

Een formulier verzenden met een HTTP verbinding

HTTP staat voor HyperText Transfer Protocol. Het wordt gebruikt om informatie te versturen via internet. Met dit protocol kunnen websites gepubliceerd worden aan derden. Wanneer je een formulier verzendt met deze verbinding gebeurt er het volgende:

 1. versleutel je websiteEen bezoeker komt op jouw website met contactformulier. Deze wordt via de browser van de server naar de bezoekers computer gedownload. Zo kan de bezoeker het contactformulier zien.
   
 2. De bezoeker vult persoonlijke gegevens in op hun eigen computer en dus hun eigen browser. Vervolgens klikt de bezoeker op verzenden.
   
 3. De browser verzamelt alle ingevulde gegevens en verstuurt ze naar de server. Dit gebeurt precies zoals de gegevens zijn ingevuld. Dus bijvoorbeeld:

  Naam: Henk
  E-mailadres: henk@ditiseenvoorbeeld.nl
  Telefoonnummer: 06-12345678


  De server neemt de gegevens in ontvangst en verwerkt deze. Wanneer er achter het formulier een bedankpagina zit, krijgt de bezoeker deze te zien. “Bedankt voor het invullen van ons formulier.”

Of een formulier verzenden met HTTPS verbinding

Het HyperText Transfer Protocol Secure, beter bekend als HTTPS is een beveiligingsprotocol. Bij het versturen van een formulier met HTTPS verbinding worden persoonlijke gegevens versleuteld. Hierdoor wordt “afluisteren” door buitenstaanders onmogelijk. Persoonlijke gegevens van jouw klanten zijn hierdoor dus veilig. Dit gaat als volgt in werking:

 1. Een bezoeker komt op jouw website met contactformulier. Deze pagina wordt door de server versleuteld. De browser van uw bezoeker downloadt de pagina en krijgt daarbij de sleutel om het formulier te kunnen zien.De bezoeker vult jullie contactformulier in en klikt op verzenden.
   
 2. De browser verzamelt de door de potentiële klant ingevulde gegevens en draait deze met de sleutel op slot. De gegevens die worden verstuurd zijn dan versleuteld. Zo ziet een ingevuld HTTPS formulier er uit:

  213212a1df1a2d1fa2df1
  kaduy23k2342343akid
  Dkahfa;fdh0aejkl003232
   
 3. Deze gegevens komen bij jou op de server binnen en worden daar met een andere sleutel weer opengemaakt.

Nog meer voordelen

Zoals je hierboven kon lezen is er een groot verschil tussen deze twee soorten beveiliging.  Maar er zijn nog meer voordelen.

Draai jij de deur van jouw buurman op slot? Doe dit dan ook online, want als je veilig online ondernemen dan kun je hier gewoon niet meer omheen. Het is zowel voor de korte als lange termijn een goede investering. Dus: zeg Yes tegen HTTPS.

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact