klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Waarom een blog gebruiken voor je website

Bloggen helpt je website aan meer bezoekers

Allereerst super dat je het probeert of het voornemen hebt. Wie schrijft, die blijft. Dit werd vroeger al gezegd, en dat geldt nu nog steeds... Of misschien nog wel meer. Organisaties die bloggen behalen 55% meer bezoekers. 55%! Bloggen kan dus een enorme boost geven aan jouw website.

Contact opnemen

Mijn website staat vol zakelijke artikelen en producten.. Is een blog nou echt nodig?

Heel kort gezegd: ja.

Wat maakt een blog interessant?

Een organisatie blijft vaak anoniem achter het web. Onpersoonlijk. Niet voor niets wordt de 'over ons' pagina na de homepagina het vaakst gelezen. Bezoekers en klanten willen meer weten, wie zit achter het bedrijf? Wat zijn de drijfveren en hoe werken zij? De klant wil graag een band met je opbouwen. Vertrouwen is een belangrijk goed op het internet! Een blog is een goede manier om engagement met de bezoekers te krijgen.

Deel je kennis

Jij bent expert binnen jouw vakgebied. Jij weet alles van de producten of diensten die jullie leveren. Natuurlijk. Wat helpt het de klanten? Als je het niet deelt, niet veel.Ga pronken met je kennis, loop er maar mee te koop. Wordt een autoriteit van jouw vakgebied. Denk mee met je lezers, bezoekers en klanten. Geef antwoord op mogelijke vragen. Sharing is caring.

Houdt het simpel

Gebruik niet teveel vakjargon. Ga er niet vanuit dat iedereen snapt wat je bedoelt. Houdt het simpel en leg uit wat nodig is. Je blog moet niet meer vragen oproepen dan hij beantwoordt.

Hoe begin ik met bloggen?

Schrijf vanuit de bezoeker. Vanuit je doelgroep. Wat houdt hun bezig? Welke vragen zijn je onlangs gesteld? Welke worden het vaakst gesteld? Voorbeeld: 'Is een blog een aanvulling op je website?.. Het antwoord moet je inmiddels duidelijk zijn.Schrijf vanuit een vraag of een stelling. Of schrijf gewoon een leuk verhaal over jouw vakgebied of over nieuwe technieken. Zolang je de doelgroep maar bereikt.

Contact opnemen

Deadlines zijn killing voor de inspiratie

Neem er de tijd voor. Ga niet schrijven voor een deadline. Bezoekers prikken direct door teksten die geforceerd zijn geschreven. Maar, schrijf omdat je een band wilt opbouwen. Schrijf omdat je kennis wilt delen. Schrijf om een leuk verhaal te vertellen.

Blog promoten

Een blog op je website is interessant om meer verkeer te trekken en een band met de bezoekers op te bouwen. Maar de bezoekers moeten ook weten dat je een blog geschreven hebt. Het promoten van een blog is cruciaal om het bereik te vergroten. Een link op social media is zo geplaatst.Hulp nodig bij het bloggen? Maak kennis met TriplePro Online Marketing

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact