klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Blog schrijven

Bloggen, je ontkomt er tegenwoordig niet meer aan. Bijna elk bedrijf schrijft blogs om kennis te delen en om beter gevonden te worden in de organische zoekresultaten. Weet jij in je blog antwoord te geven op veel gestelde vragen en is de blog goed vindbaar in de zoekmachines? Dan zorgt dit voor meer organische websitebezoekers.

Contact opnemen

blogs

Wat is een blog?

De eerste blogs waren voornamelijk op persoonlijke titel. Reizigers onderhielden een reisblog om het thuisfront op de hoogte te houden van hun avonturen. Tegenwoordig zien ook steeds meer bedrijven het nut van het schrijven van blogs in. Een goede blog is een informatief verhaal over één bepaald actueel onderwerp passend bij jouw bedrijf en doelgroep. Geplaatst op de eigen website, een blogwebsite of op social media.

Waarom schrijf je een blog?

Je schrijft een blog om meerdere redenen. Allereerst wil je mensen informeren door je kennis met hun te delen. Lezers die interesse tonen in onderwerpen waar jij over schrijft, blijven je volgen en lezen vaker je blogs. Schrijf je regelmatig over bepaalde onderwerpen, zien mensen je als autoriteit op dit gebied. Ze hechten waarde aan de relevante informatie die jij deelt. Een call-to-action in je blog zorgt voor conversie.
Je online vindbaarheid is ook belangrijk. Je schrijft blogs ook om beter vindbaar te zijn in de zoekmachines. Door de juiste keywords regelmatig terug te laten komen in je blog, stijg je in de organische zoekresultaten. Plaats je blogs op andere websites met daarin links naar je eigen pagina's, stijgen deze pagina's ook in de zoekresultaten. Lees op onze SEO-pagina handige tips voor het schrijven van SEO-geoptimaliseerde blogs.

Hoe schrijf je een blog?

Hoewel een blog schrijven niet heel moeilijk klinkt, is het schrijven van een goede blog niet zo eenvoudig. Je wilt interessante informatie delen én goed vindbaar zijn in de zoekmachines. Om je op weg te helpen met het schrijven van een goede blog hebben we een aantal handige do's en dont's voor je:

The do's:

The don’ts:

Blog laten schrijven

Probeer je zelf een blog te schrijven, maar blijf je urenlang naar een leeg scherm kijken en wil het maar niet lukken om een mooi verhaal te typen? Of heb je er simpelweg geen tijd voor? Laat je blog dan schrijven door één van onze specialisten. Onze specialisten zorgen voor aantrekkelijke, leesbare blogs die ook goed scoren in de zoekmachines. Zo kan jij je bezighouden met werkzaamheden waar je wél echt blij van wordt.

Blog schrijven uitbesteden aan TriplePro

Wil je het schrijven van blogs liever uitbesteden? Onze marketingspecialisten hebben ruime ervaring in het schrijven van blogs die goed gelezen worden én goed vindbaar zijn in de zoekmachines. Wanneer je het schrijven van blogs uitbesteed aan TriplePro, maken we samen met jou een op maat gemaakt plan voor het behalen van jouw doelstellingen.

Contact opnemen

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact