klantenvertellentpom 8,8 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 140 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website. Dit is essentieel voor je positie in zoekmachines zoals Google. Google ziet links naar jouw website namelijk als een soort aanbeveling. En hoe meer aanbevelingen je hebt, hoe relevanter en waardevoller je website is in de ogen van zoekmachines.

Wat is linkbuilding?

Mogen wij jou ook helpen met effectieve linkbuilding strategie?

linkbuilding review

Ook benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je een vrijblijvende linkbuilding review ontvangen?

Gratis linkbuilding review & groeiscan ontvangen

 

 

Links verkrijgen op 5 verschillende manieren

Het doel van linkbuilding is om de populariteit van jouw website (pagerank en domain authority) te verhogen, waardoor jij betere posities krijgt in Google. De links van andere websites naar jouw websites worden backlinks genoemd. Een linkbuilding strategie helpt je om meer backlinks te verkrijgen en jouw website populairder te maken.

5 verschillende mogelijkheden om links te verkrijgen

De allerbeste manier van linkbuilding

De allerbeste linkbuilding strategie is niet gericht op het binnenhalen van backlinks. Jij moet de beste content maken, zodat anderen zonder te vragen jouw content gaan delen. Uiteraard mag je het een handje helpen door anderen te laten weten dat je geweldige content hebt gemaakt. Bel ze, mail ze of bereik ze via social media.

Google houdt namelijk van een natuurlijk linkprofiel

Na de Penguin update van Google wordt er extra streng gelet op de linkbuilding activiteiten van websites. De Penguin update wordt nu zelfs realtime bijgehouden om black hat seo tegen te gaan. Onderdelen waar naar gekeken worden zijn: Hoe komt jouw websites aan de links? Zijn ze relevant? Hoeveel worden er aangemaakt en in welk tijdbestek?

Misbruik met betrekking tot linkbuilding wordt door Google afgestraft. Omdat veel websites niet voldeden aan de eisen, zijn vele websites gestraft met een penalty na de invoering van de Penguin update. Het kopen van links, vaak in grote hoeveelheden, zal dan ook alle alarmbellen laten rinkelen bij Google. Google houdt van een natuurlijk linkprofiel.

Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit een combinatie van follow links en no-follow links, kwalitatieve links en minder kwalitatieve links. En dat op een natuurlijke manier verkregen, verspreidt over het gehele jaar. Als een natuurlijk proces.

Waarom linkbuilding zo belangrijk is

Het aantal relevante links is belangrijk voor de beoordeling van jouw website. De links vertegenwoordigen een bepaalde linkwaarde en hebben zo invloed op de Pagerank van je website, de domeinwaarde en de paginawaarde. Deze waarden zijn voor Google erg belangrijk om te bepalen hoe populair een website eigenlijk is. En op welke positie jouw website dus thuishoort in de zoekresultaten. Het is met Google Rankbrain de belangrijkste rankingsfactor.

Naast het verkrijgen van backlinks kun je ook waarde meegeven aan een pagina door gebruik te maken van interne links. Kortom, linkbuilding is een belangrijk onderdeel van je website. Hoe meer relevante links, hoe beter de website wordt beoordeeld. Hoe beter de beoordeling, hoe hoger in Google. Dat wil jij toch ook?

Werkt linkbuilding anno 2021 nog steeds?

Absoluut! Kenners schatten dat de kracht van je backlinkprofiel nog altijd voor ongeveer een derde je posities in Google bepaalt. Een goede linkbuildingstrategie is anno 2021 dus nog steeds van levensbelang.

Linkbuilding uitbesteden aan TriplePro Online Marketing bureau in Groningen? Omdat wij weten wat we doen!

Met een linkbuilding pakket of campagne kun jij online het verschil maken. Wil jij meer verkeer naar de website?

Ja, ik wil een succesvolle linkbuilding strategie 

 

Samengevat:

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het actief genereren van backlinks van externe websites naar jouw eigen website. Voor je posities in Google en andere zoekmachines is dit essentieel. Zij zien links naar je website namelijk als een soort aanbeveling. En hoe meer aanbevelingen je hebt, hoe relevanter en waardevoller je website is in de ogen van zoekmachines.

Wat is de allerbeste manier van linkbuilding?

De beste manier van linkbuilding is niet puur gericht op het verkrijgen van backlinks. Je moet er ook voor zorgen dat je de beste content maakt, zodat anderen automatisch geneigd zijn om het te gaan delen. Maar dat betekent niet dat je zelf geen handje kunt helpen. Want als niemand je content onder ogen krijgt, zal ook niemand ernaar gaan linken.

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Het aantal relevante backlinks naar je website is erg belangrijk voor hoe Google je website beoordeelt. Hoe sterker je backlinkprofiel, hoe meer autoriteit je website heeft in de ogen van Google. En autoriteit is anno 2020 nog altijd één van de belangrijkste ranking factors.

Werkt linkbuilding anno 2021 nog steeds?

Absoluut! Kenners schatten dat de kracht van je backlinkprofiel nog altijd voor ongeveer een derde je posities in Google bepaalt. Een goede linkbuildingstrategie is anno 2021 dus nog steeds van levensbelang.

Ja, ik wil een succesvolle linkbuilding strategie 

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact