De page title, ook wel SEO titel genoemd, en de meta descriptions, ook wel de SEO omschrijving genoemd, bepalen hoe jij vertoond wordt in de zoekmachine.
Het doel van een goede Page title en Meta descriptions is om de bezoeker te verleiden om jouw website te klikken. Met deze 5 tips wordt je een klikmagneet.
Met de titel en omschrijving probeer je de bezoeker te overtuigen, maar ook de zoekmachine. Een goede titel geeft een inkijkje in hetgeen de bezoeker kan verwachten na een klik op jouw snippet. Het bevat dus grofweg gezegd het onderwerp van de pagina. Voor zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat de keywords zo ver mogelijk vooraan staan in de titel.
Om je onderwerp heen gebruik je bijvoeglijke naamwoorden. Dus in plaats van laminaat, goedkoop laminaat en in plaats van bank, een stoffen of een leren bank. Veel bezoekers zoeken specifiek naar een bepaald product of een bepaalde dienst. Deze klanten willen een antwoord op hun vraag.
Een title is de naam van een webpagina. De title tag van een pagina is vooral zichtbaar in Google en in de browser. Hierbij is het van belang om een relevante title te hebben, zodat je goed scoort bij Google. De title en de description moeten natuurlijk wel matchen met de inhoud van de pagina.
Een meta description is een kleine beschrijving of preview van jouw bedrijf in de Google zoekresultaten. Hierbij is het belangrijk om kort je belangrijkste punten van jouw bedrijf te beschrijven en de bezoeker te motiveren om op jouw website te klikken. Dit stukje tekst is zeer belangrijk voor je CTR.
Elke pagina moet een unieke title en meta description hebben. Het is belangrijk zo specifiek mogelijk te beschrijven waar de website over gaat en probeer een antwoord te geven op de vraag van de bezoeker. Bij de meeste zoekopdrachten willen bezoekers een antwoord op een vraag. Als het antwoord al in de description staat, zijn de bezoekers sneller geneigd om te klikken op jouw website omdat ze het gevoel hebben dat ze op jouw website kunnen vinden wat ze zoeken.
Beschrijf in je description jouw unique selling points, dus wat onderscheid jou van je concurrent. Maak je bezoekers alvast nieuwsgierig naar jouw bedrijf en zorg er zo voor dat ze kiezen voor jouw bedrijf. Wees in je description specifiek en trigger mensen met bijvoeglijke naamwoorden of acties. Dus gebruik zinnen als: Voor het beste en goedkoopste laminaat of de laatste trends op het gebied van mannenmode. De triggerende woorden zijn in deze zinnen beste en goedkoopste en de laatste trends. Zo weten mensen wat het beste is aan jou product of jouw dienst.
Het is belangrijk om je title en description niet te lang maken. In de ideale wereld zijn 8 woorden het beste leesbaar in een title en verhoogt daardoor de CTR. Dit is niet altijd mogelijk dus wees zo kort en specifiek mogelijk in je title. Voor een description zit je met ongeveer 140 tekens (bijna) altijd goed. Op het moment dat je meer dan 140 tekens gebruikt, wordt er maar een bepaald gedeelte van je description weergegeven en eindigt de description met drie puntjes. Probeer er dus voor te zorgen dat jouw description niet te lang is.
Kies je voor meer dan die 140 tekens dan ziet dat er zo uit in Google:
Veel dezelfde keywords herhalen in je description is nutteloos. Je komt hierdoor niet hoger in de Google zoekresultaten te staan en het kan irriterend zijn voor je bezoeker. Probeer de keywords niet vaker dan 1 of 2 keer te vermelden.
Vermeld de naam van je bedrijf in de title van je website. Door dit te doen stel je jezelf als het ware voor aan de klant. Wel zo netjes toch?