Contact opnemen?
 9.1 / 10 - 125 Beoordelingen

Gratis adviesgesprek

WAT TE DOEN TEGEN SPAM?

Help! Ik krijg opeens heel veel SPAM..

Leuk weetje: ''Dagelijks zijn er naar schatting 120 miljard SPAM e-mails die samen 90 procent van het e-mailverkeer voor hun rekening nemen.'' Dat is nogal wat..

Wat zijn goede oplossingen tegen SPAM?

Bij TriplePro snappen we dat SPAM een steeds groter wordend probleem is, zelf hebben wij hier ook erg veel last van (zelf heb ik 84 mails gekregen sinds 00:00).

Er zijn hier een aantal oplossingen voor. De perfecte oplossing om alles geautomatiseerd in de SPAM folder te krijgen bestaat (nog) helaas niet. De oplossingen die op dit moment het beste zijn:

1. Je SPAM filter laten aanscherpen, helaas worden dan sommige belangrijke mails ook onderschept door de SPAM filter. Het zou zonde zijn als je een mail krijgt van die ene belangrijke potentiële klant.

Als klant van TriplePro kan je ons hierover altijd mailen naar support of bellen natuurlijk.

2. Een externe SPAM filter kopen of installeren, deze zet je tussen het internet en je mailserver en die kan je instellen zoals je zelf wil. Zelf adviseren wij deze gratis SPAM filter. Het nadeel hiervan is dat het jezelf wel even tijd kost (zo'n 15 minuten) om deze ''zelf-lerende'' SPAM filter in te stellen, maar dan heb je ook wat! 

3. Handmatig e-mailadressen noteren als SPAM, veel spammers spammen zo vaak dat het in ieder geval een hoop scheelt in de aantallen. Het is vaak wel even wat werk..

Afbeelding SPAM markeren in Outlook 2013:

4. Regels instellen is erg effectief om SPAM in een aparte folder te krijgen. Je maakt (met de rechtermuisknop) een nieuwe folder aan in je mailbox. Vervolgens maak je een regel waaraan bepaalde mails/ SPAM moet voldoen.

Afbeelding regel maken in Outlook 2013:

*klik met de rechtmuisknop op een willekeurige e-mail:

Enkele preventieve tips tegen SPAM:

  1. Plaats niet overal je (aanklikbare) e-mailadres op websites, fora, website, gastenboeken en dergelijke.
  2. Als je een groepsemail verstuurt, plaats dan alle ontvangers in het BCC veld.
  3. Reageer niet op spamberichten (!!). Verwijder deze en klik bijvoorbeeld niet op "unsubscribe", want dan weten ze dat je een actief e-mailadres hebt.

Het liefst zouden wij de wereld verlossen van alle SPAM. Wij geloven immers in relevante content voor specifieke doelgroepen. Helaas is dit het beste wat we je kunnen bieden.

Wij blijven strijden tegen SPAM!

Wil jij meer omzet, naamsbekendheid en klanten?   Gratis groeiscan ontvangen