Wat is duplicate content?

Wat is duplicate content

Duplicate content, is letterlijk vertaald dubbele content. Er is sprake van duplicate content als meerdere pagina’s nagenoeg dezelfde inhoud hebben. Dit kan zijn als je teksten kopieert van een andere website, maar het kan ook binnen je eigen website optreden. Dubbele content wordt door Google niet gewaardeerd, dat kan dus de reden zijn waarom een bepaalde pagina niet goed rankt. Google hecht waarde aan de originele bron en zal de originele bron tonen bonen een website met duplicate content.

Duplicate content binnen je eigen website

Als een website technisch niet goed is ingesteld, dan kan duplicate content een veel voorkomend probleem zijn. Zo is het mogelijk dat van elke pagina een printpagina beschikbaar is voor de zoekmachine, dan is er sprake content die op twee URL’s staat. Dubbele content dus.

Ook slecht gebouwde webshops hebben hier veel negatieve ervaringen mee. De producten worden namelijk op meerdere URL’s getoond en zijn via meerdere paden aan te roepen. Ook als er wordt gefilterd veranderd de content niet.

Beiden gevallen zijn op te lossen door een Canonical tag te gebruiken voor de pagina die je graag wilt laten indexeren in Google. Je geeft hiermee direct de voorkeur van de pagina aan en dat je de andere pagina’s met dezelfde inhoud blokkeert voor de zoekmachine.

Resultaat: een technisch goede oplossing en betere posities in Google.

Duplicate content tussen meerdere websites

Dit betekent dat er op meerdere website (ongeveer) dezelfde inhoud staat. Voorbeelden hiervan zijn:

ANP/Persberichten:

Hier is niet aan de hand.

Webshops:

De leveranciersbeschrijvingen van producten zijn de originele bron. Uiteraard is het mogelijk om te ranken voor die producten, maar wil goed zichtbaar zijn in de zoekmachine? Schrijf dan altijd je eigen beschrijving van de producten.

Plagiaat:

Google kijkt naar de originele bron, maar dat geeft jou niet de garantie dat als jij de originele bron bent, dat Google dat ook zo ziet. Als er plagiaat wordt gepleegd en er één of meerdere teksten zijn gekopieerd dan kun je dat als websiteeigenaar melden bij Google. Google bekijkt iedere melding die via het spam report binnenkomt.

Is het erg?

Is duplicate content dan erg? Het is niet erg, maar het helpt zeker niet mee aan een goede en effectieve internetstrategie. Zorg dat je originele teksten schrijft en je techniek op orde hebt. Geen duplicate content is altijd beter.

Unieke content maken

Als je unieke content maakt, dan spits je je beter toe op jouw doelgroep, lever je een beter product en geef je beter antwoorden op de vragen waarmee je bezoeker zit. En ja het kost meer tijd, maar op de lange termijn levert het je wel veel meer op. En als je unieke content maakt, dan hoef je je ook nooit druk te maken over duplicate content natuurlijk.

Lees meer over copywriting

Duplicate content opsporen of controleren:

Duplicate content is gelukkig eenvoudig op te sporen door een tweetal tools:

#1: De eerste tool die je kunt gebruiken is Google zelf. Kopieer een stuk van je tekst naar Google om te kijken welke zoekresultaten dezelfde content hebben als jouw website.

#2: De tweede tool die je kunt gebruiken is Copyscape. Hier kun je de URL van jouw pagina invoeren om te kijken in hoeverre de content een match heeft met andere content

 

 

 
privacy waarborg
 

ddma lid

 
 

 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Interessant

Portfolio

Omnichannel, POS & Hardware
Online marketing
Website portfolio
Internet marketing kennisbank Webshop portfolio
Online marketing blog  
line f

Beoordeling door klanten : 8.4/10 - 38 beoordelingen

 

Online Marketing

Griffeweg 97,
9723 DV Groningen

+31 (0)50 305 00 23
info@triplepro.nl

Facebook: TriplePro Online MarketingLinkedin: Studenten bijbaanYoutube: TriplePro Online MarketingInstagram: TriplePro Online Marketing

 
line f

Hoofdkantoor

Korreweg 124,
9715 AJ Groningen

+31 (0)50 5791114
info@triplepro.nl

Direct Marketing

Korreweg 124,
9715 AJ Groningen

+31 (0)50 5791114
info@triplepro.nl

Facebook: TriplePro Online Marketing Linkedin: Studenten bijbaan

Studenten

Korreweg 124,
9715 AJ Groningen

+31 (0)50 5791114
info@triplepro.nl

Facebook: TriplePro Online Marketing Linkedin: Studenten bijbaan

Content Marketing

61 Vitosha bul. 2nd Floor
1000, Sofia, Bulgaria 

+359 (0)89 45 56 344
info@triplepro.bg

Facebook: TriplePro Online MarketingLinkedin: Studenten bijbaanInstagram: Content MarketingVine: Content Marketing

050 305 00 23


 
Teleurstellende website resultaten?
Help mij verder op het internet

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Maatschappelijk verantwoord ondernemen

AGENDA

TriplePro Online Marketing Bureau