klantenvertellentpom 9,1 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 140 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Verdrievoudiging van organisch verkeer

Het Juridisch Platform staat werknemers bij die geconfronteerd worden met (dreigend) ontslag of zelf ontslag willen nemen. Sinds 2004 begeleidt een team van ervaren arbeidsrechtjuristen werknemers bij de afwikkeling van hun ontslag. Eind 2020 klopte Qaraqter bij ons aan met de opdracht om gezamenlijk de organische vindbaarheid van de website van het Juridisch Platform te vergroten. De expliciete wens was om beter gevonden te worden op relevante zoekwoorden als transitievergoeding, ontslagvergoeding en vaststellingsovereenkomst en zo meer verkeer en aanvragen te genereren.
logo   8,8  hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 140 REVIEWS

Aanpak voor het Juridisch Platform

Zoals bij ieder project zijn we de campagne begonnen met een uitgebreide SEO-analyse van de website. Hieruit kwam naar voren dat de content behoorlijk kwalitatief en relevant was, maar dat een aantal zaken de vindbaarheid van de website in de weg zat. Zo waren de meta titels en descriptions onvoldoende geoptimaliseerd, was er bij veel zoekwoorden sprake van interne concurrentie en schoot de laadtijd nog tekort.

De grootste winst viel echter te behalen op het gebied van linkbuilding. De concurrentie was echter stevig. Topposities werden destijds gedomineerd door websites van de Rijksoverheid, het UWV of het FNV. Gezien de enorme autoriteit van deze websites, waren er simpelweg veel meer backlinks nodig. Het toevoegen van relevante en kwalitatieve backlinks is sinds 2020 een continu proces.

Bij TriplePro geloven wij in ons motto ‘samen succesvoller:’ samen werken = samen groeien. Terwijl wij werkten aan een linkbuildingcampagne, ging Qaraqter hard aan de slag met het creëren van kwalitatieve content, het optimaliseren van de gebruikerservaring (UX) en het verbeteren van de technische kant van de website. Ondertussen sparden we regelmatig met elkaar over de voortgang en stuurden we maandelijks op zoveel mogelijk data om de campagne waar nodig bij te stellen.

Resultaten voor het Juridisch Platform 

Bij het begin van de campagne hebben we in overleg met Qaraqter een aantal focuszoekwoorden vastgesteld. Na dik 3 jaar hebben we hiervoor indrukwekkende resultaten bereikt.

ZoekwoordZoekvolumeKeyword difficultyPositie dec 2020Positie maart 2024
Ontslagvergoeding6.60029>1001
Vaststellingsovereenkomst14.80031682
Transitievergoeding18.10045306
Transitievergoeding berekenen22.20046286

Op het zoekwoord ontslagvergoeding zijn we op sommige dagen zelfs de website van de Rijksoverheid voorbijgegaan én hebben we het featured snippet te pakken (boven de #1).

snippet

 

Organisch bezoek: +360%

De verbeterde posities van bovenstaande en nog honderden andere zoekwoorden hebben een flinke stijging opgeleverd in het aantal organische bezoekers:

traffic

Enorme omzetstijging

Leverden die extra bezoekers dan ook nog wat op? Jazeker! De afgelopen jaren hebben onze inspanningen bijgedragen aan een enorme omzetstijging ten opzichte van startjaar 2020.  

SEO is een proces waar een lange adem voor nodig is. Soms duurt het maanden voordat je tastbaar resultaat ziet. Het mooie van ingenomen topposities is echter dat het resultaat langdurig is. Eenmaal bereikt, hoef je ze alleen nog maar te onderhouden. Alle data wijst er namelijk op dat we er in 2024 nog een flinke schep bovenop zullen doen.

Wil jij ook betere organische posities, meer bezoekers en extra omzet?

Ben je enthousiast geworden door deze case? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij stellen graag een gratis groeiscan voor je op en maken een plan voor je op maat. Zo worden we samen succesvoller.

portret hedser martijnscholtens websize preview
Hedser de Boer
SEO-LEAD
hedser@triplepro.nl

SEO uitbesteden?

Mogen wij jou helpen met effectieve SEO campagnes?
  • Een gratis SEO rapport met een analyse van de huidige stand van zaken
  • Een gratis rapport met SEO kansen
  • Een gratis SEO advies op maat

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact