klantenvertellentpom 9,1 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 140 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Een stijging van 11% in nieuwsbriefinschrijvers

Binnen slechts één maand realiseerden we een toename van +129 inschrijvingen voor de nieuwsbrief. Door een slim pop-up formulier te implementeren op de website, waarbij bezoekers werden beloond met 10% korting op hun eerste bestelling, bereikten we interessante resultaten. Lees hieronder de uitgebreide klantcase verder.

logo   8,8  hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 140 REVIEWS
nieuwsbrief pop-up

E-mailmarketing succes: een klantcase van groei en betrokkenheid

In de huidige digitale wereld is het verkrijgen van kwalitatieve leads en het behouden van klanten essentieel voor het succes van elk bedrijf. Met deze klantcase willen we je kennis laten maken met het resultaat van een e-mailmarketingcampagne om hier uiteindelijk zelf ook mee aan de slag te gaan! Voor dit bedrijf hebben we een effectieve strategie ontwikkeld die niet alleen het aantal inschrijvingen op de nieuwsbrief aanzienlijk heeft verhoogd, maar ook heeft geleid tot duidelijk resultaat in de e-mailmarketingcampagnes.

Onze klant, een bedrijf in de e-commerce sector, streefde ernaar om het aantal abonnees voor de nieuwsbrief te vergroten en tegelijkertijd de betrokkenheid van het publiek te versterken. Met dit doel voor ogen hebben we een pop-up formulier op de website geïmplementeerd, waarbij bezoekers werden uitgenodigd om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief in ruil voor een beloning: 10% korting op hun eerste bestelling.

Binnen slechts één maand na de implementatie van het pop-up formulier registreerden we een toename van +129 inschrijvingen voor de nieuwsbrief. Deze cijfers alleen al getuigen van het potentieel en de impact van een goed ontworpen pop-up formulier als het gaat om het stimuleren van de betrokkenheid van websitebezoekers.

Het succes stopte echter niet bij het vergroten van het aantal nieuwsbriefabonnees. De kracht van e-mailmarketing werd verder benadrukt door de resultaten van onze opvolgende campagnes. Door de nieuw verworven abonnees te betrekken in een doordachte e-mail automation, slaagden we erin een open rate van 61,7% te behalen, aanzienlijk hoger dan het industrienormgemiddelde. Bovendien klikte maar liefst 30,85% van de ontvangers op de links in de e-mails, wat nogmaals aantoont hoe effectief de strategie was.

icon

61,7%

Van de lezers openden de e-mails

icon

30,85%

Van de lezer klikte door naar de website

+11% nieuwsbriefinschrijvingen

Waarom is e-mailmarketing zo waardevol en succesvol?

Het antwoord ligt in de directe en gepersonaliseerde aard van e-mails, waardoor bedrijven direct kunnen communiceren met hun doelgroep. Door relevante inhoud en aanbiedingen te leveren aan geïnteresseerde ontvangers, kunnen bedrijven een langdurige relatie opbouwen, loyaliteit opbouwen en conversies verhogen.

Bovendien biedt e-mailmarketing een uitstekende ROI (Return on Investment) en is het meetbaar, waardoor bedrijven waardevolle inzichten kunnen verkrijgen in het gedrag en de voorkeuren van hun doelgroep. Met de juiste strategieën en tools kunnen bedrijven niet alleen hun verkoop stimuleren, maar ook hun merkbekendheid vergroten en een positieve klantervaring bevorderen.

In een tijdperk waarin digitale communicatie een integraal onderdeel is geworden van het bedrijfsleven, is het effectief benutten van e-mailmarketing essentieel voor groei en succes. Het verhaal van onze klant is een levendig voorbeeld van hoe een goed ontworpen pop-up formulier gecombineerd met een doordachte e-mailstrategie kan leiden tot opmerkelijke resultaten en duurzame klantrelaties.

portret martijnscholtens fullsize
Liv Kracht
E-mail-Specialist
liv@triplepro.nl

E-mailmarketing offerte ontvangen?

Wil jij weten welke kansen er voor jou liggen op het gebied van e-mailmarketing? En mogen wij jou helpen met een effectieve e-mailmarketing strategie?

  • Een gratis e-mail rapport met een analyse van de huidige stand van zaken
  • Een gratis rapport met kansen
  • Een gratis en datagedreven advies op maat

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact