klantenvertellentpom 9,2 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 144 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Het belang van urgentie in conversie-optimalisatie: Een succesverhaal van een countdown-experiment

Welkom in de dynamische wereld van e-commerce, waar het niet alleen draait om het aantrekken van bezoekers naar je website, maar ook om het stimuleren van conversies. En laten we eerlijk zijn, wat is er beter dan een flinke dosis urgentie om potentiële klanten te activeren? In dit opwindende artikel nemen we je mee in een succesvol experiment waarin we een countdown naar een feestdag hebben gebruikt om een onweerstaanbaar gevoel van urgentie te creëren!

Stel je voor, een klok die tikt, seconden die wegtikken en een onmiskenbare buzz van opwinding die de lucht vult. Dit experiment heeft bewezen dat het creëren van een gevoel van urgentie een krachtig wapen is in de strijd om conversies te maximaliseren. We kunnen niet wachten om je alle sappige details te onthullen en je te laten zien hoe dit innovatieve idee een ware gamechanger kan zijn voor jouw e-commerce succes!

Dus bereid je voor om geïnspireerd te worden en je conversies naar nieuwe hoogten te stuwen. Laat je meeslepen door het verhaal achter dit experiment en ontdek hoe je jouw potentiële klanten kunt aansporen tot actie met een bruisende countdown! Klaar om een stap voor te blijven in de competitieve wereld van e-commerce? Lees snel verder en laat je enthousiasmeren!

+5,42%

Uplift

-1,6%

Bounce rate

+3,45%

Pageviews

+5,88%

Transacties

Wat is urgentie?

Voor CRO (Conversion Rate Optimization) verwijst urgentie naar het creëren van een gevoel van dringendheid bij websitebezoekers, om hen te stimuleren tot directe actie. Het doel is om de conversieratio te verhogen, dat wil zeggen het percentage bezoekers dat overgaat tot de gewenste actie, zoals een aankoop, inschrijving of aanmelding.

Voorbeelden van Urgentie

Urgentie kan worden gecreëerd door verschillende technieken toe te passen, zoals:

Schaarste: Dit houdt in dat je beperkte beschikbaarheid benadrukt, bijvoorbeeld door te vermelden dat er nog maar een paar producten op voorraad zijn of dat een aanbieding binnenkort afloopt. Mensen voelen zich vaak gemotiveerd om actie te ondernemen als ze denken dat ze iets kunnen missen.

Tijdslimieten: Door een tijdslimiet toe te voegen aan een aanbieding, zoals "Alleen vandaag geldig" of "Beperkte tijd aanbieding", kun je de druk op bezoekers vergroten om snel te handelen.

Sociale bewijskracht: Het tonen van getuigenissen, reviews of statistieken die de populariteit of vraag naar een product of dienst benadrukken, kan de urgentie vergroten. Mensen zijn eerder geneigd actie te ondernemen als ze zien dat anderen het ook doen.

Hypothese van deze A/B test

Het doel was om te onderzoeken of het tonen van een banner met een countdown tot een feestdag de bounce rate kon verlagen. De testgroep werd willekeurig verdeeld in een controlevariant en een variant met de countdown.

Voorbeeld A/B test

schermafbeelding

Resultaten

Hoewel de statistische significantie en uplift niet specifiek werden vermeld in de verstrekte gegevens, waren er positieve resultaten te zien in de verzamelde data. Hieronder volgen enkele belangrijke bevindingen:

Totaal:

 GebruikersBounce rateTransactieConversiepercentage
Controle229758,63%341,48%
Variant230757,04%361,56%

 

Mobiel:

 GebruikersBounce rateTransactieConversiepercentage
Controle175061,71%211,20%
Variant177560,28%201,13%

 

Tablet & desktop:

 GebruikersBounce rateTransactieConversiepercentage
Controle54748,25%132,38%
Variant53246,31%163,01%

 

Het experiment toonde positieve resultaten, waarbij de variant met de countdown aanzienlijke verbeteringen liet zien. Het gemiddelde aantal pageviews per bezoeker steeg van 2,9 naar 3, en de bounce rate daalde met 1,6%. Bovendien steeg het conversieratio met een uplift van 5,42%. Het advies op basis van dit experiment is om de countdown te gebruiken op momenten waarop een gevoel van urgentie bij bezoekers moet ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor drukke feestdagen zoals Sinterklaas, Kerst, Pasen, Moederdag, Vaderdag, en andere vergelijkbare gelegenheden.

Conclusie

Het psychologische effect

Het belang van urgentie in conversie-optimalisatie kan worden verklaard door het psychologische effect dat het teweegbrengt. Mensen hebben vaak de neiging om actie te ondernemen wanneer ze geconfronteerd worden met een gevoel van urgentie. Door een countdown tot een feestdag te tonen, wordt de bezoeker eraan herinnerd dat er beperkte tijd is om een aankoop te doen. Dit kan hen aansporen om direct actie te ondernemen, waardoor de bounce rate wordt verlaagd en de kans op conversie wordt vergroot.

 

 

conversie optimalisatie

Laat ons jouw conversieratio verhogen

Conversie optimalisatie hoeft niet zo ingewikkeld te zijn, maar het goed uitvoeren is een ander verhaal. Daarom is het verstandig om dit uit te besteden bij een gespecialiseerd CRO-bureau. Door onze jarenlange ervaring met conversie optimalisatie is TriplePro hiervoor de perfecte keuze. Onze knappe koppen analyseren graag de knelpunten van jouw website, laten alle professionele tools erop los en verhogen zo jouw conversieratio. Neem contact met ons op en wij maken voor jou een plan op maat!

portret alana martijnscholtens fullsize
Alana Wesselink
CRO-LEAD
alana@triplepro.nl

CRO scan ontvangen?

Mogen wij jou ook helpen met een effectieve conversie optimalisatie scan? Benieuwd hoe jouw website ervoor staat?

  • Een gratis CRO rapport met een analyse van de huidige stand van zaken
  • Een gratis rapport met kansen
  • Een gratis en datagedreven advies op maat

 fonk

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact