1

WAT IS SEO

SEO is een veelgebruikte afkorting van Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Binnen de zoekmachine kun je op betaalde plaatsen (SEA) goed scoren en op de gratis plaatsen (SEO) goed scoren. Jij kan jouw website optimaliseren voor de gratis plaatsen in Google.

SEO omvat een aantal technieken die erop gericht zijn dat je hoger in de zoekresultaten komt te staan. Dit wordt optimaliseren genoemd.

Google heeft als doelstelling om de allerbeste assistent te worden. Daarom willen ze jou zo goed mogelijk antwoord geven op je vragen. Jouw zoektermen worden binnen milliseconden gekoppeld aan de beste pagina’s. Om in aanmerking te komen voor de beste pagina’s moet jouw website aan een aantal richtlijnen voldoen.

Voor SEO is het belangrijk dat je keywords op belangrijke plaatsen zijn verwerkt, synoniemen worden gebruikt, de code schoon is, de webpagina goed gestructureerd is en er goede backlinks zijn van andere websites.

Google stuur bots langs om jouw website te crawlen. Een gecrawlde pagina wordt getoetst op relevantie, techniek en autoriteit en wordt opgeslagen in een grote database. De webpagina wordt gecategoriseerd en krijgt een plekje in de rankings van de zoekresultaten.

On page & Off page SEO uitleg

Zoekmachine optimalisatie bestaat grofweg uit twee belangrijke peilers: on page & off page SEO.

On page: Relevantie & Techniek. On page gaat over de inhoud van de webpagina en in welke mate de webpagina structuur en achterliggende code zoekmachinevriendelijk zijn. Een webpagina dient relevant en kwalitatief goed te zijn.

Off page: Autoriteit. Off page gaat over externe factoren die van invloed zijn op jouw website. Het aantal backlinks, de relevantie en waarde van linkpartners en in welke mate er op sociale media naar jouw website wordt verwezen zijn belangrijke parameters. Het toetst de populariteit van je website.

SEO marketing technieken

Er zijn een aantal technieken die ervoor dat je website beter vindbaar wordt.

Wil jij ook beter vindbaar worden? Een TP SEO bureauhelpt je daarbij.


 
 

Privacy Waarbog

DDMA

8,4
klanten vertellen
38 Beoordelingen
zelf beoordelen bekijk beoordelingen

Beoordeling door klanten :
8.4/10 - 38 beoordelingen